23948sdkhjf

Producent af svenske træhuse tilpasser sig

Byggefirmaet Lindboe & Jørgensen, der har specialiseret sig i svenske træhuse, tilpasser nu virksomheden til situationen – her efter byggeboomet - for fortsat at sikre den gode indtjening.
Lindboe & Jørgensen tjener stadig penge på sine nøglefærdige enfamiliehuse i træ, men den økonomiske afmatning har gjort det nødvendigt for virksomheden at stoppe op og tilpasse virksomheden til den nye situation.

- I dag har vi travlt med ikke at have travlt – hvilket egentlig er stressende. Men omvendt har det givet os tid til at komme rundt i alle krogene og se, hvor og hvad vi kunne optimere. Og jeg må sige, at især én ting overraskede mig. Det var, at priserne på både materialer og lønninger kom så højt op, som de gjorde – uden at vi egentlig kunne gøre noget ved det, siger Torben Jørgensen.

Desuden har virksomheden brugt stilheden her i starten af 2008 på at indføre helt nye systemer, så det fremover bliver langt lettere at overskue forretningen i detaljer. Man har blandt andet gransket priserne på byggematerialer samt indført et nyt IT-baseret beregningssystem, der både håndterer tilbud og efterkalkulationer.

Træhusene giver stadig overskud, mens virksomhedens datterselskab, der opfører enfamiliehuse i mursten, har problemer. Der foreligger dog ingen planer om at skille sig af med denne del af forretningen, ej heller med at tilføje nye områder til forretningen.

Torben Jørgensen vil dog ikke afvise, at man i år med den rette strategi kan komme op på 100 nyopførte huse i træ.

Kilde: Dagbladet Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14