23948sdkhjf

Store penge til store projekter i Skive

Gl. Skive Hus skal renoveres, Greeb Lab Skive skal realiseres, og Glyngøre Aqua Park skal videreudvikles.
Skive byråd har netop vedtaget næste års budget. Her er afsat ekstra mange midler til anlægsudgifterne. Normalt ligger det på 40 - 50 mio. kr årligt, men for 2016 er niveauet løftet til godt 82 mio. kr.

- Vi vil næste år bruge ekstra penge på for eksempel infrastruktur, det gælder både ny asfalt og bedre mobildækning, og det vil komme alle borgere og virksomheder til gavn. Desuden har vi prioriteret store projekter, som på forskellig vis indeholder betydelig vækstpotentiale for egnen, siger Peder Christian Kirkegaard.

Gl. Skivehus
Skive Kommune købte i 2013 Gl. Skivehus, og den historiske bygning skal de kommende tre år renoveres for 15 mio. kroner. Arbejdet går i gang i 2016, hvor der er afsat tre mio. kroner til projektet. Renoveringen skal bevare bygningernes udvendige karakter, mens der indvendigt skal skabes funktionelle og nutidige erhvervslokaler. Desuden vil der blive etableret ca. 12 nye parkeringspladser ved Gl. Skivehus.

GreenLab Skive
Skive Kommune har en vision om at etablere fremtidens energicenter ved Kaastrup, og byrådet har sat 24 mio. kroner af til projektet i 2016 og overslagsårerne. GreenLab Skive er et fuldskala testcenter for alternative energiformer, ligesom det vil indeholde en innovationspark for nye og eksisterende virksomheder med lokal egns- og erhvervsudvikling for øje.

Salling Aqua Park
I 2013 blev Nordeuropas største dykkerpark etableret i Glyngøre. Det var første fase i projekt Salling Aqua Park, der har en målsætning om at blive én af Limfjordens fem største attraktioner. Byrådet har nu sat knap 10 mio. kroner af de kommende tre år til projektfase to og tre, hvor lystbådehavnen i Glyngøre skal udvides, og der skal etableres et maritimcenter på det nye moleanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125