23948sdkhjf

Ny boligplan i Gug Alper

Jordstykke øst for omstridt areal i spil som boligområde ved Aalborg.
Yderligere en del af det grønne område kendt som Gug Alper er i spil som et muligt boligområde.

På sit seneste møde godkendte by- og landskabsudvalget, at der bliver gennemført en supplerende høring om boliger i Gug Alper på et areal øst for området ved Møgelhøj, hvor forretningsmanden Mads Peter Veiby ønsker at bygge en villa til sig selv samt foretage to mindre udstykninger.

Ved høringen om arealet, som Veiby har forkøbsret til, modtog kommunen 111 henvendelser, hvoraf 67 var imod byggeplanerne og 35 var positive ifølge kommunens opgørelse.

Det var især de nærmeste naboer til området - især på Ledvej - der var de største kritikere, og også Gug Borgerforening kritiserede, at der bliver åbnet for byggeri på arealet, der i kommuneplanen er udlagt som grønt område.

Ikke tilhænger af boliger
- Der er også mennesker i Gug, der synes, det er en god idé, at der bygges på stedet, og jeg vil ikke afvise, at det samme gælder medlemmer af Gug Borgerforening, men foreningens officielle holdning er, at Gug Alper fortsat skal være et stort grønt område, som fastslået i kommuneplanen, siger foreningens formand Bruno Schnoor, der personligt heller ikke er tilhænger af boliger på arealet, der er omfattet af den supplerende høring.

En officiel udmelding fra borgerforeningens side om den nye udvikling er han ikke i stand til at give på nuværende tidspunkt.

Om det forhold, at bydelens borgere står delte i synet på nybyggeri i Gug Alper, siger Bruno Schnoor, at det er hans vurdering, at nogle er fascinerede af, at det er et BIG-projekt (arkitektfirmaet Bjarke Ingels Group, red.).

- Men de tænker ikke på, at det, de kommer til at se på (Veibys eget hus, red.), er en otte meter høj betonmur. Den cirkel er uden vinduer udadtil eller noget som helst, siger borgerforeningens formand, der understreger, at han ikke har noget imod hverken projektets ophavsmand eller BIG.

- Det er ikke Veiby, der i givet fald giver byggetilladelse. Det er politikerne, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078