23948sdkhjf

El-firma kritiserer: Samleudbud er ufri konkurrence

Søndergaard El i Holstebro mistede militærkasernen, da teknikopgaven blev landsdækkende. Firmaet ser en tendens.
Især den offentlige og den almennyttige sektor har inden for ganske kort tid hævet overliggeren markant for, hvilke virksomheder som kan byde ind på opgaver.

Den opfattelse har Brian Søndergaard, indehaver af Søndergaard El i Holstebro, og han har det på baggrund af de budrunder, han har bemærket i den sidste års tid.

Søndergaard El har i mange år ydet service til Dragonregimentets militærkaserne i Holstebro, men teknikservice på alle kaserner i landet for et halvt år siden kom i udbud var det i ét stort samleudbud.

- Og det kan vi slet ikke byde på. Det kan kun de fire til fem største i Danmark, siger Brian Søndergaard.

Han ærgrer sig over, at han ikke engang kan få lov til at bevise, at han kan gøre det bedre og billigere i Holstebro. Før havde Søndergaard El tre mand, som havde fast gang på kasernen. Nu nøjes firmaet med at byde på nogle enkeltopgaver for Forsvaret.

- Vi har gået derude i 15 år og gør det stadig. Vores folk ved alt om, hvordan det fungerer i den bygning, hvor tavlen sidder og hvordan kælderen er indrettet. Vi kan selv bare køre ud, og vi skal ikke vises rundt, nævner han.

Kasernen er ikke den eneste frugt, som hænger for højt på træet for Søndergaard El. Brian Søndergaard har oplevet, at kommuner slår sig sammen om store samleudbud.

I Holstebro Industri- og Håndværkerforening mener formand Jørn Vejgaard, at den fri konkurrence på området er sat ud af kraft, når opgaverne samles i så store udbud at kun få virksomheder kan byde ind. Det har han udtrykt over for den lokale avis Dagbladet Holstebro-Struer.

- Når man lægger det ud i så store udbud, ved Forsvaret heller ikke om de får den rigtige pris. Der kan være lokale håndværkere rundt om i landet, der kan give en bedre pris, men som er for små til at byde ind på opgaver i resten af landet. Så man begrænser konkurrencen ved at lave udbuddene så store, sagde han til avisen tirsdag 13. oktober.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11