23948sdkhjf

DT Group involveret i granitsag

DR kunne i aftes i programmet 21 Søndag afsløre, at den eftertragtede Black Galaxy-granit, der sælges i byggemarkederne Silvan og Stark, er blevet brudt under ganske kritisable forhold. Nu afbryder DT Group, der ejer både Silvan og Stark, samarbejdet med sine indiske leverandører.
I aftes kunne danskerne se, hvorledes granitten Black Galaxy blev brudt under ganske forfærdelige forhold i indiske stenbrud. Lungemediciner Martin Døssing fra Frederikssund Hospital fortæller, at granitstøvet i løbet af måneder vil få fatale konsekvenser for de sagesløse arbejdere. Også Dr. Joshi fra Center for Arbejdsmedicin i New Delhi støtter dette udsagn. De vurderer begge, at arbejderne vil dø 30 år før tid, på grund af de store koncentrationer af granitstøv, de har været udsat for.

Både Silvan og Stark, der ejes af DT Group, sælger granitten.

Administrerende direktør for DT Group Steen Weirsøe er chokeret over arbejdsforholdene og siger til 21 søndag:
- Man behøver jo ikke være forsker for at se, at det stenstøv, der står om ørerne på folk, absolut ikke kan være acceptabelt, siger Steen Weirsøe.

Arbejdsforholdene er ikke i overensstemmelse med DT Groups Code of Conduct , der er et etisk regelsæt, der skal sikre ordentlige forhold for alle leverandører til DT Group.

Efter 21 Søndags afsløring har DT Group ophævet alle aftaler med deres leverandør af Black Galaxy granit.

Kilde: Berlingske Business

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141