23948sdkhjf

Svanemærket arkitektur fra Esbjerg

Aaboe Arkitekter i Esbjerg vil som det første arkitektfirma i Jylland projektere bæredygtige lavenergihuse med ekstra skrappe miljøkrav til produkter og byggeproces, så husene kan få miljøstemplet Svanemærket.
Arkitekt Brian Aaboe har i mange år projekteret bæredygtige lavenergihuse. Nu går han skridtet videre og vil stille endnu skrappere krav og leve op til den nordiske svanemærkning, skriver regionalavisen JydskeVestkysten.

For at opnå Svanemærket skal huset leve op til en række ekstra skrappe miljøkrav. Minimum ti procent af materialerne skal have Svanemærket, så de under produktionen har påvirket miljøet mindst muligt.

Huset skal også have et sundt indeklima og kunne dokumentere, at det bruger minimum 25 procent mindre energi end kravene i bygningsreglementet.

- Mange nybyggere oplever i dag store problemer med indeklimaet i deres nybyggede huse, fordi der er så høje krav til isolering og tæthed, men ikke særligt specifikke krav til ventilationssystemer i bygningsreglementet. Hvis et hus skal Svanemærkes skal indeklimaet opfylde en række krav, så huset bliver sundt at bo i, siger Brian Aaboe til JydskeVestkysten.

Indtil videre findes der kun ganske få huse på Sjælland, der har levet op til Svanemærkets miljøkrav, men Brian Aaboe håber, at esbjergenserne og syddanskerne kan se fornuften i at stille større krav til materialevalg ved nybyggeri, så man for eksempel undgår afgasning fra maling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094