23948sdkhjf

COWI skal bygge verdens længste hængebro

Italiens premiereminister Berlusconi har netop givet grønt lys for opførelsen af verdens længste hængebro. Projektet, der har danske Cowi som hovedrådgiver, var ellers skrinlagt på grund af prisen. Den 3,3 km lange hængebro kommer til at koste godt 30 mia. kr.
Byggeriet af verdens længste hængebro var ellers skrottet på grund af prisen, men efter Berlusconi igen er valgt som ind som Italiens premiereminister, er projektet hevet frem igen.

Det er danske Cowi, der står bag den 3,3 km lange hængebro over Messinastrædet. Pris 30 mia. kr.

Broen skal forbinde Sicilien med resten af italien og bag det storstilede projekt står Cowi og den italienske entreprenør Impregilo. Den danske brodirektør Anton Petersen er glad for, at man har valgt at finde projektet frem igen.

- Vi synes, det er en god ide at bygge den bro, så vi håber, at arbejdet nu kommer i gang. Men vi tager intet for givet, før konsortiet har fået tilladelse til at gå i gang - det såkaldte notice to proceed, siger Anton Petersen.

Der kan dog nemt gå et par med projektering og byggeforberedelser.

Broen kommer til at bestå af tre brodragere, to vejbaner til biltrafik og en jernbane-forbindelse. Brodragerne bliver udformet som flyvinger, og broen har et spænd, der er 50% længere end den hidtidige verdensrekord. Hovedbærekablerne består af kæmpe bundter ståltråde med en diameter på 5,33 mm.

Kilde: Ingeniøren

Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11