23948sdkhjf

Udlændinge i Århus arbejder for halv løn

Den store aktion på de århusianske byggepladser i går afslørede dårlige lønninger og dårlige forhold blandt udenlandske arbejdere.
Forholdene for udenlandske arbejdere på de århusianske byggepladser er uacceptable. Det afslørede aktionen mod godt 200 byggepladser i går.

120 danske bygningsarbejdere og fagforeningsfolk besøgte byggepladserne og afslørede, at udlændinge arbejder helt ned til 60 kroner i timen, og at næsten hver tredje udlænding bor og sover på byggepladsen.

- Vi kan konstatere, at mange udlændinge arbejder under helt uacceptable forhold. De går for en ekstrem lav løn, og boligforholdene for dem, der bor på selve byggepladserne er generelt usle og uanstændige, siger Anders Munk, formand for Bygge, Anlæg og Træ-kartellet, BAT i Århus, der stod for aktionen.

Gennemsnitslønnen for udlændinge var 105 kr. i timen. Samtidig er mange af de udenlandske arbejdere registreret som enmandsvirksomheder, hvilket betyder, at de selv skal betale ferie, pension, sygdom af den løn de får udbetalt.

BAT i Århus vurderer, at det står værre til end tallene fortæller. Mange af de udenlandske arbejdere gav sig nemlig ikke til kende under besøgene. Mange byggepladser var rømmet, når de danske arbejdere kom frem.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Læs mere om: 3F
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078