Tre i kamp om centerbebyggelse i Østerild
Thisted Kommune, DTU og Realdania bygger et drifts- og besøgscenter ved Det nationale testcenter for store vindmøller i Østerild. Tre teams er nu udvalgt til en arkitektkonkurrence.
2
Billeder
I det daglige vil besøgscentret være åbent for publikum og turister, og man vil kunne reservere lokalerne til relevante arrangementer. (Foto: Leif Tuxen)
- Vi har ved udvælgelsen lagt vægt på en række af saglige kriterier. Det har især været vigtigt for os at vælge firmaer, som har erfaringer med lignende byggerier, og som har vist, at de kan håndtere opgaven professionelt, siger Thisted-borgmester Lene Kjelgaard.
Center med flere funktioner
De tre teams skal nu udarbejde hver deres bud på, hvordan et drifts- og besøgscenter i Østerild skal udformes.
Driftscentret kommer til at danne rammen om DTUs drift af testcenteret, idet industrien også kommer til at sidde i Drift centret. Besøgscentret skal formidle viden om vindenergi for både turister, skoleelever og fagfolk, som kommer på besøg.
Besøgscentret skal være ubemandet, men skal formidle historien om Danmarks førerrolle på vindenergiområdet. Centret skal også formidle de naturmæssige værdier, som opstår ved Naturstyrelsens omfattende naturgenopretningsprojekt. Og de arkæologiske fund, der viser menneskets tilstedeværelse og aktivitet i området gennem tiderne, vil også få plads i centret.
Spaden i jorden april 2016
Byggeriet på cirka 650 kvadratmeter opføres med et budget på cirka 14 mio. kr., som er finansieret af Realdania, DTU, Vindmølleindustrien og Thisted Kommune.
Når arkitektkonkurrencens vinder er fundet, bliver vinderprojektet udbudt og det forventes, at første spadestik kan tages i slutningen af april 2016. Besøgscentret kan herefter indvies sidst i februar 2017.