23948sdkhjf

Fynsk industriområde bliver til boliger og bypark

Fionagrunden skal være Bogenses nye attraktive bydel.
Fionagrunden skal rumme moderne byhuse, bypark og sansehave. Samtidig skal området summe af liv og kulturelle aktiviteter.

Sådan lyder visionen for den tidligere industrigrund, som den er beskrevet i en ny udviklingsplan for området. Planen er netop godkendt af kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune.

- Det er en fantastisk forandring, som udviklingsplanen lægger op til. Vi skaber nogle attraktive byhuse, en indbydende bypark, en sansehave med ro til fordybelse og en aktivpark til dem, der mere er til fysisk udfoldelse, siger borgmester Morten Andersen.

Om Fionagrunden
Fiona Maskinfabrik A/S blev startet tilbage i 1896 og har primært fremstillet såmaskiner til landbruget.

Fabrikken lukkede 2013 som følge af en konkurs. Nordfyns Kommune erhvervede arealet i oktober 2014.
Han lægger vægt på, at flere af de idéer, som borgerne kom med ved et åbent-hus-arrangement på Fiona-grunden i marts måned, også er blevet del af udviklingsplanen.

- Vi har både lyttet til ønskerne fra vores borgere og skabt et meget attraktivt projekt, som nok skal tiltrække interesserede investorer, siger Morten Andersen.

Netop ønsket om et kulturelt tiltrækningsrum er en af idéerne fra åbent-hus-arrangementet.

Forbedringer fra start
Noget af det første, der sker, er nedrivning af de eksisterende bygninger og klargøring af området til det nye formål. Dette arbejde forventes at foregå fra november 2015.

Udviklingsplanen lægger op til at etablere en del af byparken parallelt med nedrivningen af bygningerne. Hermed bliver området gjort levende og tilgængeligt fra dag 1 til gavn for borgere og besøgende.

Ifølge borgmester Morten Andersen ligger udviklingen af kommunens byer i forlængelse af kommunens Vision 2021, herunder ønsket om at tiltrække og fastholde borgere.

- Vi skal investere i vores byer, ligesom vi i øvrigt også investerer i landområderne. Byerne har stor tiltrækningskraft for turister og andre gæster. Både byerne selv og den samlede kommune får gavn af den udvikling, vi skaber i og omkring byerne, siger Morten Andersen.

Med godkendelsen af udviklingsplanen har planen fået grønt lys fra kommunalbestyrelsen. Efter nedrivningen går man ind i næste projektfase, der er at finde mulige investorer til projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094