23948sdkhjf

Danske tegnestuer bag megaskole i Kina

Et samarbejde mellem Horsens og Chengdu baner vejen for fire østjyske arkitektfirmaer i den kinesiske millionby.
Skala Arkitekter, Rum Arkitektur, Ginnerup Arkitekter samt Birch og Svenning Arkitekter har i fællesskab sikret sig en særdeles markant opgave i den kinesiske millionby, Chengdu.

De fire østjyske tegnestuer er blevet udvalgt til at designe et 24.000 kvadratmeter stort uddannelsesbyggeri med folkeskole og børnehave i Chengdus hastigt voksende Hi-Tech Zone, som årligt vokser med flere end 30.000 indbyggere.

Repræsentanter fra tegnestuerne er netop vendt hjem efter nogle udbytterige dage i millionbyen, hvor de har præsenteret en række konceptstudier, som i forskellig grad udfordrer de kinesiske traditioner for skolebyggeri.

Kineserne valgt at arbejde videre med et stjerneformet koncept, der understøtter skolen som et åbent og inviterende fællesskab.

- Turen har været en milepæl i projektets udvikling, og vi har på flere måder opnået mere, end vi havde håbet. Med blåstemplingen af vores koncept har vi nu en klar og spændende retning for projektets videre udvikling, siger Karin Elbek fra Rum Arkitektur.

Horsens indledte tilbage i 2012 et venskabsbysamarbejde med Chengdu, og det er dette samarbejde, der har skabt dialogen mellem de fire tegnestuer og den vestkinesiske millionby.

Konceptet skal nu videreudvikles til et færdigt dispositionsforslag, der skal afleveres i slutningen af uge 43. Herefter overtager myndighederne projekt og projektering frem til byggestarten i 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

3.288