23948sdkhjf

Et af Aalborgs største landskabsprojekter er indviet

Området omkring Musikkens Hus føjer nye kvaliteter til en omfattende havneomdannelse.
I foråret 2014 blev Musikkens Hus af Coop Himmelblau indviet, kort efter blev de øvrige bebyggelser i området taget i brug.

Nu er også udearealerne helt færdige. Der er tale om et af de største anlægsprojekter i Aalborg Kommune, og det har strakt sig over en lang årrække.

Cowi, C.F. Møller Landscape og ÅF Lighting er fortsat som rådgivere for Musikkens Hus området efter det vellykkede arbejde på den centrale havnefront.

Prisvindende design satte høj standard
Den overordnede bestræbelse for hele omdannelsen af havnefronten har været at give havnen tilbage til byen, og at knytte de centrale bydele sammen med Limfjorden.

Den Centrale Havnefront blev indviet i slutningen af 2011 og har med priser som ”Aalborg Kommunes Arkitekturpris”, Byggesocietetets hæderspris ”Det Gyldne Søm”, ”Den Danske Lyspris” og ”Vejprisen” sat en høj standard for udviklingen af havnefronten videre mod øst.

Som et hævet klitlandskab
Den bærende idé for Musikkens Hus-området er fortsættelsen af havnepromenaden som en ”strandeng” og en lys plint med bugtede trappekanter hvor bygningerne er placeret som et hævet klitlandskab. Beplantningen består af træer, buske og græsser som er hjemmehørende i det nordjyske fjordlandskab.

Den hævede plint tjener til højvandssikring, og indskårne flige i plinten skaber en række forskellige opholdspladser - beskyttet mod blæst af plintens sider, der er udformet som trapper og siddetrin.

I kontrast til de fornemme materialer i plinten er områdets øvrige belægninger rå og enkle med asfalt, pladsstøbt beton og træ – akkurat som i første etape af Aalborg Havnefront.

Indvielsen fandt sted ved Musikkens Hus tirsdag den 22. september.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109