23948sdkhjf

Nørre Snede Skole fik topmoderne skolegård

Entreprenør A/S Ole Andersen stod bag omdannelsen af skolegården til godt tre millioner.
Realdania, Lokale & Anlægsfonden og Kræftens Bekæmpelse har stået bag etableringen af en topmoderne skolegård på Nørre Snede Skole, skriver regionalstationen TV Midtvest.

En investering til 3,2 mio. kroner, som skal få eleverne til at bevæge sig mere i frikvartererne. Herning-entreprenøren A/S Ole Andersen stod bag udførelsen.

Pengene til det nye legeanlæg kommer fra et forsøgsprojekt, som Nørre Snede Skole har deltaget i sammen med 106 skoler fra hele landet. "Drøn på Skolegården," som projektet hedder, har til formål at skabe mere fysisk aktivitet blandt folkeskolens elever. De deltagende skoler deltog samtidig i en konkurrence om en ny skolegård. Syv skoler vandt retten til at realisere deres skolegårdsdrømme - deriblandt Nørre Snede Skole.

- Vi får et fantastisk sted at være i frikvartererne, men også i undervisnignen, når vejret og læringen tillader det, siger Hans Erik Pedersen, Skoleleder på Nørre Snede Skole, ifølge TV Midtvest.

Den nye skolegård rummer blandt andet et fem meter højt bjerg, en parkourbane og huse, hvor eleverne kan høre musik via deres mobiltelefoner. Alle sammen elementer, der lægger op til samarbejde og fysisk aktivitet. Mere end 200 af skolens elever har bidraget til udviklingen af projektet, der også gerne skulle gøre dem klogere.

Samtidig med at eleverne på Nørre Snede skole tager deres nye legeplads i brug, bliver de fulgt tæt af en forsker fra Syddansk Universitet. Hun måler på, hvor meget eleverne bevæger sig, og hvordan de er sammen i skolegården.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109