23948sdkhjf

Tre arkitekter dyster om Skagens solnedgangsplads

30 arkitekter bød ind i første omgang. Nu er feltet snævret ind.
Den nuværende solnedgangsplads i Gammel Skagen er et populært opholdssted på sommeraftener, pladsens asfalterede profil huer ikke Frederikshavn Kommune og Grundejerforeningen Gammel Skagen.

Derfor har man bedt om arkitekternes bud på fremtidens plads, og nu er det Norske arkitektfirma Snøhetta og det Københavnske arkitektfirma SLA samt det århusianske arkitektfirma Kristine Jensens Tegnestue blevet udvalgt til en endelig arkitektkonkurrence efter at 30 arkitektfirmaer bød ind.

Formanden for teknik- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, Lars Møller, er glad for de mange kvalificerede ansøgere.

- Vi er både begejstrede og overraskede over den store interesse, der har været for at være med, og over det høje niveau hos ansøgerne. Det vidner om en stor interesse for opgavens karakter og ikke mindst for stedet, som er yderst centralt for Gammel Skagens identitet og karakter. Nu glæder vi os til at se resultatet i form af de tre løsningsforslag, som skal være indsendt senest den 15. december i år.

Projektet støttes af RealDania, som støtter en lang række projekter i landets turistområder med kampagnen "Stedet Tæller".

- Det er Realdanias klare erfaring, at høj kvalitet i aktiviteter og tilbud i kystområder er med til at tiltrække flere turister og besøgende, siger Karen Skou, som er projektchef.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094