23948sdkhjf

Dansk Byggeri: Mere fokus på ledelse i byggeriet

Beskæftigelsesregionerne påviser i en analyse, at der bliver pres på ledelses- og kommunikations-kompetencerne i byggebranchen i de kommende år
Analysevirksomheden New Insight har for Beskæftigelsesregionerne og Dansk Byggeri afdækket bygge- og anlægsbranchens behov for arbejdskraft de næste 10 år. Der er især fokus på, hvad medarbejderne i branchen skal kunne, og hvor mange medarbejdere, der er behov for frem mod 2016.

En af konklusionerne er, at byggeriet skal blive meget bedre til kommunikation og ledelse. Og det gælder medarbejdere på alle niveauer. Der bliver især behov for en mere professionel ledelse i de mindre virksomheder, og dygtigere mellemledere, som har ansvaret for de enkelte projekter i de større virksomheder.

Hertil kommer evnen til at kommunikere med kollegaer, andre virksomheder og kunder – en disciplin, som alle - også de faglærte og ufaglærte - skal beherske. Analysen peger her på, at evne til at kommunikere vil komme i fokus i takt med øgede krav til forståelse af byggeriets processer og organisering samt kundernes forventninger om levering af den aftalte kvalitet.

- Selvfølgelig skal ledelse på dagsordenen i byggeriet. Dårlig ledelse er skyld i fejl og mangler og koster årligt mange penge, så både branchens image og indtjeningen afhænger af, at ledelsen er i orden på alle niveauer.
siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, og fortsætter:

- Dansk Byggeri satser på at udvide og forbedre muligheder for lederuddannelse til alle medarbejdergrupper i byggeerhvervet. Ledelse er i dag et fag, der kan og skal læres. God ledelse er forudsætningen for, at vi kan tackle udfordringerne på fremtidens arbejdsmarked. Det handler i høj grad om at kunne tiltrække, udvikle og fastholde kvalificerede medarbejdere.

- Det må forventes, at mangel på arbejdskraft formodentlig bliver hverdag for byggeriet. Vi kan allerede se, at den demografiske udfordring vil ramme byggebranchen hårdt. Kernen blandt medarbejdere i byggeriet er faglærte, og inden længe forlader store grupper af faglærte arbejdsmarkedet. Derfor er det meget vigtigt, at byggeriet tager kampen om fremtidens arbejdskraft alvorligt, og - trods et aktuelt lidt vigende marked - sørger for at få uddannet mange unge. Og her har ledelsen naturligvis et ansvar for, at byggeriet ikke taber denne kamp, slutter Michael H. Nielsen.

Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109