23948sdkhjf

Rekordår for HHM

Hillerød-firmaet har på fire år næsten tredoblet omsætningen, og nåede i 2007 det hidtil største resultat. Direktør Svend Pedersen forventer en fortsat vækst i 2008
HHM A/S fortsætter væksten
Økonomisk blev 2007 det hidtil bedste år for den førende entreprenørvirksomhed i Nordsjælland. Med et overskud før skat på godt 10 mio. kr. har byggefirmaet med hovedsæde i Hillerød næsten tredoblet resultatet de seneste fire år, hvor omsætningen også er steget næsten tre gange.

I 2003 omsatte koncernen for godt 100 mio. kr. – et tal, der i selskabets regnskab for sidste år nåede ca. 279 mio. kr.. I samme periode er staben af medarbejdere øget fra knap 100 til over 150.

Svend Pedersen, administrerende direktør i HHM A/S, glæder sig over en konstant udvikling på de tre kerneområder, der danner grundlaget for virksomhedens vækst. Det drejer sig om total- og hovedentrepriser inden for erhvervs- og boligbyggeri, byggeservice i form af mindre renoveringsopgaver og vedligehold af bygninger for boligselskaber samt offentlige og private virksomheder samt opførelse af klassiske enfamiliehuse.

- Det er rart at kunne konstatere, at alle tre aktivitetsområder har bidraget til den konstante udvikling og det positive resultat, siger Svend Pedersen.

HHM har i det forgangne år også styrket ledelsen med valg af eksterne medlemmer til bestyrelsen. Det er i projektdirektør Jan Kolbye Jensen, Falck Danmark A/S, og Flemming Nielsen, tidligere direktør i NCC.

Selv om byggebranchen generelt har oplevet en positiv udvikling i de senere år, har HHM bevidst valgt en strategi om en kontrolleret vækst funderet på stabilitet og kvalitet, og uden at lade sig rive med af de ekstreme modesvingninger, som byggebranchen også oplever fra tid til anden.

- Vi har valgt ikke at være banebryderne eller ”testballon”. Det betyder ikke, at vi ikke følger med tiden – tværtimod. I kraft af vores lange eksistens i byggebranchen har vi fået en uvurderlig erfaring i bl.a. opførelse af enfamiliehuse, og vi ved, hvad der skal til for at optimere et byggeri bedst muligt, siger Svend Pedersen.

Nej tak til at købe udstykninger
Han påpeger, at HHM eksempelvis har valgt ikke at investere i større jordarealer til udvikling af nye boligområder.

- Vi er en ren entreprenørvirksomhed, og da vi ikke har investeret i jord eller ejendomme, har vi på ingen måde været ramt af den senere tids stagnation og usolgte boliger, siger Svend Pedersen.

Derimod er markedet for enfamiliehuse et felt, som HHM har oplevet en stabil udvikling inden for. Alene i 2007 opførte HHM ca. 80 enfamiliehuse, og den udvikling er fortsat ind i 2008.

- Vi oplever stadig størst interesse for de mere klassiske enfamiliehuse frem for spektakulære byggerier, siger Svend Pedersen.
Inden for total- og hovedentrepriser er HHM også i færd med en række større opgaver. Det gælder bl.a. renoveringen og udbygningen af skolerne i Alsønderup og Brødeskov for Hillerød Kommune – projekter til sammenlagt ca. 50 mio. kr.

Desuden er firmaet i gang med at opføre et nyt firmadomicil for El-installatørfirmaet Peiter Olsen A/S i Hillerød og en række boliger i Sølyst Strandpark i Nivå. Endelig forhandler HHM i øjeblikket om opførelsen af flere større erhvervsbyggerier.

- Udsigterne for 2008 er ganske tilfredsstillende, og vi forventer en fortsat vækst i såvel omsætning som indtjening, selv om man kan forvente et fald i opførelsen af større boligbyggerier. Derimod regner vi med at salget af enfamiliehuse vil fastholde de foregående års niveau, siger Svend Pedersen.

Kilde: HHM A/S

Læs mere om: HHM
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095