23948sdkhjf

Hvem skal tegne Bispebjergs nye akuthus?

Vinderen af milliardbyggeriets største delprojekt afsløres den 24. september, og der er tre teams med i opløbet.
Bliver det C.F. Møller, Cowi eller et konsortium af KHR, WHR og Arup, der vinder konkurrencen om Akuthuset på Bispebjerg?

Det afsløres den 24. september, hvor regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen vil kåre vinderen af konkurrencen, der har forløbet igennem næsten to år.

Akuthuset er det største delprojekt i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg og dækker over det egentlige hospital, der skal rumme bl.a. Akutmodtagelse, Røntgen, operationsgang og sengestuer. Det er desuden her, selve ankomsten til fremtidens hospital vil være.

- Vi glæder os rigtig meget til at løfte sløret for vinderprojektet og begynde at blive konkrete på, hvordan hospitalet skal se ud og fungere i fremtiden. Jeg kan godt love, at det bliver et fantastisk projekt som sætter helt nye standarder for, hvordan vi behandler patienterne, siger vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospital.

Et konstruktivt forløb
Det har været en lang vej fra den første ansøgning til Regeringens Ekspertpanel for fem år siden, over helhedsplankonkurrence og ny lokalplan frem til nu, hvor konkurrencen om Akuthuset afsluttes.

- I januar 2014 anmodede 27 internationale hold om at være med i konkurrencen. Det er den største interesse, noget hospitalsprojekt i Danmark har fået, og det er vi stolte af. Det har betydet, at vi har haft et rigtigt bredt felt at vælge fra, siger Claes Brylle Hallqvist.

Syv hold opnåede prækvalifikation, og i december 2014 blev tre teams med henholdsvis C.F. Møller, Cowi og et konsortium af KHR, WHR og Arup i spidsen valgt til anden fase af konkurrencen.

- Det forgangne halve år har de tre hold arbejdet videre på deres forslag i et konkurrenceforløb, hvor de har fået feedback på deres forslag. Det har været et konstruktivt forløb, og jeg vil gerne rose holdene for deres evne til at gå i dialog, især om funktionaliteten i projekterne. Det har været vigtigt at forstå, at på et hospital er arkitekturen afhængig af funktionaliteten, pointerer Claes Brylle Hallqvist.

Vinderen afsløres ved et lukket arrangement den 24. september kl. 14-16 på Bispebjerg Hospital. Efterfølgende skal projektet konkretiseres yderligere, og hospitalets medarbejdere vil igen spille en stor rolle i den mere detaljerede planlægning af hospitalet. Byggeriet forventes igangsat i 2018 og afsluttet i 2024.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094