23948sdkhjf

Anderup vil være totalløsningen for gartnerier

Først købte det fynske el-firma en vvs-afdeling. Nu samles kompetencerne i en gartneriafdeling.
Anderup El i det nordlige Odense var i mere end 50 år en ren el-forretning, men i de sidste par år er det gået stærkt. I 2014 overtog man Dyrendal VVS. Og i år har man overtaget en gartneriservicedel fra drivhusproducenten Drivadan i Søndersø på Nordfyn.

Så nu går Anderup på tre ben: El, vvs og industri- og gartneriservice. Medarbejderstaben er siden starten af 2014 vokset fra 25 til 37 ansatte, beretter direktør Claus Lisberg, som i 1990 overtog virksomheden efter sin far, stifteren Flemming Lisberg.

- Og vi har faktisk ekspanderet på det nye område, selv om gartnerierne er et presset marked, siger han og nævner høje energiafgifter og andre svære markedsvilkår som tyngende for gartneribranchen.

- Det betyder, at hvor man førhen lavede reparationer for 50.000 kroner, så lapper vi nu for 5000 kroner, fordi økonomien er presset hos kunderne.

Til gengæld efterspørger kunderne energioptimerende løsninger, og Anderup El og VVS kan levere alle aspekter i en energioptimerende løsning, der involverer vand, varme og computerstyring. Strategien er, at kunden skal kunne nøjes med ét servicefirma.

Anderup El & VVS, som virksomheden hedder nu, har i den forbindelse så valgt at frasortere entrepriser på nybyggerier.

- Man kan sige, at det kræver en speciel ’blodtype’. Enten har man entrepriseblod i årene, eller også har man serviceblod i årene, og det har vi. I 50 år har vi eksisteret på at ude god service året rundt, siger Claus Lisberg.

Efter opkøbet af både vvs-forretning og gartneriservice, skal der ro på, siger han.

- Nu skal vi konsolidere os. Ingen tvivl om det. Vi vil ikke afvise køb, men det bliver ikke i så store bidder, som vi netop har gjort.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11