23948sdkhjf

Stark rykker ind på DNV’s byggeplads

Et fremskudt depot skal reducere den tid, som håndværkerne bruger på indkøb.
Etape 1 i opførelsen af Det Nye Hospital Vest i Gødstrup (DNV Gødstrup) ved Herning er nu i fuld gang.

Med et areal på omkring 104.000 m² og hundredvis af håndværkere i gang på samme tid udgør etapen lige nu en af Danmarks største og travleste byggepladser.

Det er med andre ord et attraktivt sted for en byggevareleverandør, og hos Stark har man valgt at åbne et fremskudt depot på selve byggepladsen. 160 m² med over 1.500 forskellige byggematerialer skal dække de mest gængse behov på byggepladsen.

- Tilstedeværelsen på selve byggepladsen gør det lettere for håndværkerne at optimere deres eget arbejde, så de nemmere kommer i mål til tiden, siger udviklingsdirektør Mads Brejnholt Madsen.

Gode erfaringer fra DNU
Beslutningen om at åbne et depot på byggepladsen er baseret på de erfaringer, som Stark allerede har gjort med et tilsvarende fremstød på Det Ny Universitetshospital (DNU) i Skejby. DNU-depotet slog dørene op i efteråret 2014 og er blevet en stor succes.

Ifølge Starks egne beregninger sparer de cirka 800 håndværkere på DNU i Skejby årligt omkring 3,51 mio. kr. i tabt arbejdstid. Det skyldes dels, at håndværkerne undgår store forsinkelser i forbindelse med manglende værktøjer og byggematerialer, dels at de slipper for selv at skulle køre ud eller vente på levering fra nærmeste byggecenter.

- Tid er kostbart. Derfor ser vi det som en effektiv løsning at kunne tilbyde håndværkerne mulighed for at gøre deres indkøb af håndværksmæssig art på selve byggepladsen. Man mærker hurtigt fortjenesten i kroner og øre, både som bygherre men også som entreprenør. Der spares mange ture til og fra byggepladsen, og spildtid reduceres mærkbart. Dette har vi mærket på baggrund af vores erfaring fra DNU i Skejby, hvor vi har etableret samme løsning, siger direktør Gitte Stenbjerg fra rådgivningsfirmaet FM Bygningsdrift, der har ansvaret for logistikken på DNV Gødstrup.

På byggepladsen i Gødstrup vil det faste sortiment løbende blive tilpasset behovet i takt med byggeriets fremdrift. Derudover kan pladsens håndværkere trække på det nærmeste byggecenter, Stark Herning, som fortsat leverer til byggepladsen flere gange dagligt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109