23948sdkhjf

Islandsk el-kontrol etablerer sig i Danmark

El:Con og H. Helbo Hansen er blandt de første kunder hos nystartede Powena i Odense.
Kontrollér elforbruget i hele bygningen via eltavlens sikringer og få en sms, hvis der sker noget mistænkeligt, som øger forbruget.

Det er missionen for nyetablerede Powena i Odense, som er en dansk salgsagent for islandske Remake Electric og produktserien Etactica.

Direktøren i det danske selskab er islandske Sigurdur Asgrimsson. Han glæder sig over, at man allerede har indgået samarbejde med installatørvirksomhederne El:Con og H. Helbo Hansen, som har fået oplært nogle teknikere, der kan anvende systemet.

Målet er, at nå ud til aktører i Danmark som teknikentreprenører, ingeniørvirksomheder og energirådgivere, og teknologien er oplagt til at blive anvendt i alt fra boligkomplekser til produktionsvirksomheder.

Systemet kortlægger energiforbruget i en bygning, så det bliver nemmere at finde besparelserne og vedligeholde dem, og systemet vil kunne sladre om uønskede begivenheder som overforbrug og overbelastning.

Sigurdur Asgrimsson nævner for eksempel en produktions virksomhed, hvor oliemangel kan øge ampereforbruget med én ampere.

- En ampere kan måske løbe op i 2000 kilowatttimer om året for virksomheden. Kan man fange det i opløbet, fanger man energispild i opløbet, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125