23948sdkhjf

Færre kommer til skade på byggepladsen

Der sker færre ulykker på de danske byggepladser, og antallet af sygedage falder også, viser ny opgørelse.
Antallet af arbejdsulykker falder, og det samme gør antallet af sygedage på landets byggepladser.

Det fortæller DA’s statistik
For alle medarbejdere er ulykkesfrekvensen, målt ved antal arbejdsulykker pr. 1 million præsterede arbejdstimer, faldet fra 13,3 i 2013 til 12,9 i 2014. Tilsvarende er ulykkesfrekvensen for arbejdere alene faldet fra 22,9 til 21,9.

Ulykkesfraværet, målt ved antal tabte arbejdstimer pr. 1.000 præsterede arbejdstimer, er steget fra 1,4 i 2013 til 1,5 i 2014 for alle medarbejdere og fra 2,4 til 2,5 for arbejdere.

Inden for bygge- og anlægsvirksomhed er ulykkesfrekvensen for alle medarbejdere faldet fra 22,0 i 2013 til 17,8 i 2014. Ulykkesfraværet er samtidig faldet fra 2,6 i 2013 til 2,2 i 2014.

Det samme billede tegner sig for arbejdere inden for bygge- og anlægsvirksomhed. Ulykkesfrekvensen for denne medarbejdergruppe er faldet fra 32,7 til 25,8, mens ulykkesfraværet er faldet fra 3,8 til 3,1.

Kilde: Dansk Arbejdsgiverforening
Det viser DA’s årlige statistik over arbejdsulykker 2014.

- Byggeriet er en branche, hvor risikoen for ulykker er høj, og netop derfor er der blevet taget mange tiltag som for eksempel sikkerhedsrunderinger på pladserne, og det blandt andet dem, som vi begynder at se effekten af nu. Antallet af ulykker er selvfølgelig stadig for højt, men det går den rigtige vej, og vi skal fortsætte ud af den vej, siger arbejdsmiljøchef i Dansk Byggeri, Mette Møller Nielsen.

Stigende opmærksomhed hos alle parter
Arbejdsmiljøchefen glæder sig over, at der generelt set er blevet langt større opmærksomhed på, hvordan ulykker kan undgås:

- Vi er begyndt at se, at flere bygherrer lever op til lovkravet om at tænke arbejdsmiljøet i projekterne. Det gør de blandt andet konkret ved at bede arkitekterne, når de slår de første streger til byggeriet, om at tænke sikkerhed og bygbarhed ind i, hvordan byggepladsen kan indrettes bedst muligt. Når arbejdsmiljøet tænkes tidligt i processen, er vi på rette vej til at forbedre sikkerheden, siger hun

Ifølge Mette Møller Nielsen er der blandt virksomhederne ved at sprede sig en holdning om, at man ikke vil acceptere ulykker og sjusk med sikkerheden.

- En arbejdsulykke er jo også en omkostning, som det er i alles interesse at minimere, pointerer hun.

Et eksempel på det øgede fokus på sikkerhed finder man i Fredericia, hvor STB Byg netop har igangsat et pilotprojekt i Korskærparken, hvor virksomheden er hovedentreprenør på renoveringen af 189 lejligheder.

Hjertestarter, sikkerhedspakker og skræddersyede førstehjælpskurser skal sikre et godt og sikkert arbejdsmiljø på byggepladsen.

Læs mere i artiklen: STB Byg vil øge sikkerheden på sine byggepladser
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109