23948sdkhjf

250.000 mennesker skal opvarme kontorer

De 250.000 mennesker, der dagligt passerer gennem den svenske hovedstads Centralstation, skal være med til at opvarme det nye højteknologiske byggeri Kungsbrohuset.
40.000 m2 bebyggelse skal opvarmes af kropsvarmen fra 250.000 mennesker. Ved siden af Stockholms Centralstation opføres et nyt grønt byggeri, Kungsbrohuset. Det skal opvarmes af de mange tusinde mennesker, der hver dag passerer gennem stationen.

Ved hjælp af varmevekslere skal kropsvarmen trækkes ud af ventilationsluften og over i Kungsbrohuset. Det forventes, at varmeindvindingen på stationen kan dække op til 15% af Kungsbrohusets varmeforbrug. De resterende 85% skal dækkes af fjernvarme og jordvarmeanlæg.

Når huset står færdigt i 2010 bliver det Sveriges mest miljøvenlige kontorejendom. Og selvom teknologien bag langt fra er ny, ønsker andre virksomheder at anvende konceptet i deres byggerier.

Det grønne byggeri certificeres efter tre standarder, Green Building, P-märket (en svensk overbygning til CE-mærkningen) samt et nyt svensk certificerings-system.

Og det er ikke kun i opbygningsfasen huset udmærker sig ved at være miljøvenligt. Også nedrivningen af de gamle bygninger på pladsen sker under hensyntagen til miljøet. Vinduerne genanvendes i Estland, mens kontorudstyret skænkes til Læger uden Grænser

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094