23948sdkhjf

Stenhugger med på tidens trend

Vejles næstældste virksomhed L.M. Billeschous’s Stenhuggerier A/S fra 1867 satser på fremtiden – blandt andet på fremstillingen af bordplader af marmor og granit til boligen samt import af plader i komposit fra Spanien. Sidstnævnte skal åbne op for et helt nyt marked.
Selvom man er Vejles næstældste virksomhed med 140 år på bagen, kan man godt være med på tidens trend. Sådan er det hos L.M. Billeschou's Stenhuggerier A/S. Her beskæftiger man sig med det gamle håndværk – stenhuggeri – men lever i høj grad af fremstilling af bordplader i marmor og granit.

Udover fremstillingen af bordplader ernærer virksomheden sig ved import af fliser i marmor og granit fra Indien, Kina og Sydafrika.

- Vi er også begyndt at importere plader i komposit fra Spanien, plader som er lavet af pulver fra en stenart, der er bundet sammen af polyester, og der ser vi et nyt spændende marked. Det nye materiale er i stand til at nedbryde bakterier meget hurtigt, så vi ser et marked i plader til både sundhedssektoren og fødevarevirksomheder., siger Lars Møller, direktør og indehaver siden 2002, til ErhvervsBladet.

Billeschou fremstiller stadig gravsten, som i mange år var virksomhedens kerneområder, men i 1970’erne måtte dette vige for leverancerne til det danske byggeri.

Virksomhedens omsætning og indtjening har været støt stigende i de senere år – også i 2007.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094