23948sdkhjf

Novo-fond bag milliardbevilling i hovedstaden

Inden 2020 skal et nyt stort diabetescenter stå færdigt i tilknytning til Herlev Hospital.
Region Hovedstaden og Novo Nordisk Fonden offentliggjorde onsdag planerne om at etablere et nyt stort diabetescenter i København, der skal være på niveau med de bedste diabetescentre i verden.

Planerne vil blive muliggjort ved den hidtil største enkelte bevilling fra Novo Nordisk Fonden på op til 2,8 mia. kr. i en periode frem til 2029.

Udgangspunktet er, at Region Hovedstaden finansierer den almindelige drift af centeret, mens Novo Nordisk Fonden bevilger støtte til driften af supplerende behandlings- og forebyggelsesaktiviteter. Opførelsen af det nye center forventes at beløbe sig til omkring en halv milliard kroner.

Planerne for det nye center vil blive konkretiseret i løbet af foråret 2016 og godkendes af Region Hovedstadens Regionsråd og Novo Nordisk Fondens bestyrelse. Det er planen, at centeret skal bygges i tilknytning til Herlev Hospital, og det skal stå klar inden 2020.

Steno Diabetes Center, der er ejet af Novo Nordisk A/S, og som i dag er Danmarks største diabetescenter, vil blive overtaget af Region Hovedstaden som led i planerne og er tænkt at have en vigtig rolle i opbygningen af det nye center, der efter planerne vil komme til at hedde ”Steno Diabetes Center Copenhagen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094