23948sdkhjf

Aalborgs fjordbad starter forfra

Første licitation blev aflyst. Nu venter helt ny prækvalifikationsrunde.
Firmaer med overskud i kalenderen til nye ordrer er nu igen inviteret til at byde ind på opgaven med den stort anlagte etablering af Vestre Fjordpark i området, der strækker sig fra Fjordbyen til færgelejet ved Egholmsforbindelsen.

I første omgang er der tale om en prækvalifikationsrunde, hvor virksomhederne skal vise, at de er egnet til at håndtere opgaven, hvilket betyder, at de som minimum skal leve op til de løn- og arbejdsvilkår, der gælder for de danske overenskomster på området.

Dertil skal virksomhederne leve op til en uddannelses- og praktikklausul, der forpligter virksomheden til at tage lærlinge eller praktikanter i forbindelse med
projektet.

Et barberet projekt
Hvad de med en såkaldt prækvalifikation så får lejlighed til at byde på, er endnu ikke afklaret. Ved første udbudsrunde blev budgettet på 65 millioner kroner overskredet med godt 13 millioner, og det var så stort et tal, at licitationen blev annulleret med henblik på at gennemføre en ny projektering og i den forbindelse finde besparelser svarende til budgetoverskridelsen, og det arbejde er endnu ikke afsluttet ifølge bygningskonstruktør ved by- og landskabsforvaltningen Anders Toft Hougaard.

Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig om, hvordan de 13 millioner kroner skal findes udover, at at det skal ske uden at der bliver gået på akkord med æstetik, holdbarhed og funktionalitet. Det sidste handler om at opretholde de aktiviteter, der er omfattet i det hidtidige projekt, og som er grundlag for sponsorater på samlet tæt ved 30 millioner kroner.

Anders Toft Hougaard fortæller dog, at det blandt andet handler om valg af billigere materialer og tekniske løsninger, som er billigere end de først udbudte.

Seks entrepriser
Anlæggelsen af Vestre Fjordpark er fordelt på seks entrepriser, hvor der i første runde faldt godt 25 bud i alt. Trods den ekstra runde er det fortsat forvaltningens forventning, at entreprenørerne kan gå i jorden medio februar som oprindeligt planlagt og dermed tidsnok til, at entreprenører og håndværkere kan være færdige med projektet inden DGI’s landsstævne i 2017.

Fra forvaltningens side er håbet, at både allerede kendte og nye tilbudsgivere vil vise interesse for det genudbudte projekt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093