23948sdkhjf

Kritik: Bygherrer ligger under for arkitekter

Fagkoordinator Pernille Hedehus fra Niras mener, at bygherrer i dagens Danmark er bange for arkitekterne.De tør ikke stille miljøkrav og stå fast, siger hun.
Pernille Hedehus fra Niras kritiserer samarbejdet i den danske byggesektor. Det gør hun, fordi dagens bygherrer er for dårlige til at stille specifikke krav og turde stå fast ved dem overfor arkitekterne. Æstetikken sejrer ofte over det funktionelle og miljøhensynet.

- Bygherrerne er alt for dårlige til at finde ud af, hvad de vil med et byggeri, og til at stille krav. De siger måske, at de ikke ønsker at skade miljøet unødigt, og at de ønsker et godt indeklima. Begge er udsagn, som aldrig kan eftervises, og som arkitekter og projekterende derfor ikke behøves at tage sig særligt af, siger Pernille Hedehus til ErhvervsBladet.

Resultatet er, at bygherrerne aldrig får det byggeri, de drømte om, og i mange tilfælde er det pænt at se på, men ulideligt at være i.

Pernille Hedehus efterlyser bygherrer, der tør stå fast. For hende er en drømmebygherre én, der stiller funktions- og miljøkrav til byggeriet og ikke lader sig kue af arkitekter og de øvrige rådgivere.

Pernille Hedehus langer ikke kun ud efter bygherrerne og arkitekterne, men også hendes eget folk, ingeniørerne. Også her er man for dårlig til at sige fra, fortæller hun.

Hendes anbefaling er, at miljø- og funktionskrav stilles før huset tegnes. På den måde opnår man integrerede løsninger og ikke tilfældige lappeløsninger.

Kilde: ErhvervsBladet - www.erhvervsbladet.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078