23948sdkhjf

Langt fra alle arbejdsulykker anmeldes

Fagforbund mener, at virksomheder bevidst undgår at anmelde ulykker. Det skønnes nu, at næsten 50.000 ulykker om året ikke meldes.
Både forskere og fagforbund oplever en stigende tendens til, at virksomheder undlader at anmelde alle arbejdsulykker. Et skøn er, at det drejer sig om godt 50.000 uanmeldte arbejdsulykker om året.

- Vi ved fra arbejdsgivere og kolleger, at det sker, at arbejdsgivere henter skadede medarbejdere tilbage på arbejdspladsen, selv om de eksempelvis har brækket benet, for at ulykken ikke behøver at blive anmeldt, siger seniorforsker Pete Kines fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Ifølge Arbejdsmiljøloven er arbejdsgiverne ellers forpligtede til at anmelde ulykker til myndighederne – dog kun hvis ulykken medfører en sygedag ud over ulykkesdagen.

Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø mener, at tallet, på 50.000 uanmeldte arbejdsulykker om året, har ligget stabilt i de sidste 10 år. Sygehusene har i hvert tilfælde registreret dobbelt så mange arbejdsskader som Arbejdsskadestyrelsen. Men eftersom det hele foregår i det skjulte, findes der ingen eksakte tal.

Konsekvensen af de mange uanmeldte ulykker er, at medarbejderne kan gå glip af erstatning ved varige mén.

Dansk Arbejdsgiverforening mener, at arbejdsgivere sjældent skjuler skader bevidst. Underdirektør Thomas Philbert Nielsen er overrasket over, at det kan ske og finder det ganske uacceptabelt.

Kilde: 24 Timer

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078