23948sdkhjf

Henning Larsen Architects vinder pris for helstøbt byggeri

Uppsala Konsert och Kongress tegnet af Henning Larsen Architects har modtaget prisen ’Helgjutet’ (helstøbt) som årets mest helstøbte byggeri i Sverige.
Fabriksbetonprisen, der uddeles af den Svenske Fabriksbetongförening, har til formål at anerkende arkitekturprojekter, hvor brugen af beton støbt på stedet er med til at udvikle og forny det samlede arkitektoniske udtryk.

Prisoverrækkelsen fandt sted på den store nordiske byggemesse Nordbygg i Stockholm i sidste uge. Mette Kynne Frandsen, administrerende direktør i Henning Larsen Architects, var til stede og modtog prisen af ge-neraldirektør Janna Valik fra den svenske byggestyrelse.

I motivationen stod der: ”Bygningen udnytter på fornem vis de muligheder, der ligger i at støbe på stedet. Ikke mindst har metoden bidraget til en fleksibilitet i forhold til byggeprocessen, hvor projektering og byggeri har kunnet foregå sideløbende, hvilket har været nødvendigt for at opnå den korte byggeperiode på kun 29 måneder”.

Henning Larsen Architects vandt opgaven at tegne Uppsala Konsert och Kongress gennem en international konkurrence i 2002. Koncerthuset har siden åbningen i 2007 været genstand for massiv interesse – såvel lokalt, hvor publikum er strømmet til, som internationalt gennem omtale i en række tidsskrifter verden over. Koncerthuset med sine karakteristiske spejlende metalliske facader blevet et arkitektonisk pejlemærke for byen Uppsala og dens borgere.

Koncerthuset rummer udstillingsarealer samt tre sale, hvoraf den største har plads til 1.150 publikummer. De store vinduespartier på langs og på tværs indvier de forbipasserende i husets liv, og fra hovedfoyeren i bygningens vandrette vinduesspalte på femte sal har de besøgende en storslået panorama-udsigt over Uppsalas skyline.

Den svenske ’Fabriksbetongprisen’ blev uddelt første gang i 2006 med det formål at anerkende arkitektur, der udmærker gennem brugen af beton støbt på stedet. Man kan læse mere om prisen på www.fabriksbetong.se .

Kilde: Henning Larsen Architects

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097