23948sdkhjf

Trecifret millioninvestering til Aabybro

Tre etaper med i alt 76 nye lejeboliger.
Hen over de seneste fem år er der blevet opført omkring 125 almene lejeboliger i Jammerbugt Kommune, heraf halvdelen i Aabybro.

Men markedet er langt fra mættet i byen, hvor der stadig er stor efterspørgsel efter lejeboliger. Derfor har økonomiudvalget netop anbefalet, at kommunalbestyrelsen giver grønt lys til, at Nørresundby Boligselskab frem til 2019 opfører alt 76 nye lejeboliger tre steder i Aabybro - nemlig i det nye boligområde, Skovparken, på grunden med det tidligere bibliotek på Kattedamsvej samt i Østergade over for Passagen.

- Efter det store projekt med opførelse af Passagen i Aabybro midtby er der stadig en stor interesse for at bygge lejeboliger, oplyser borgmester Mogens Gade (V).

- Der er sket store investeringer i Aabybro med det nye DGI Hus og med den nye skole, så Aabybro by er en magnet for tilflytning, uddyber han.

Projekt til 141 mio. kr.
Det er erfaringen, at mange af områdets ældre gerne vil flytte i lejebolig, og så sælger deres parcelhus til tilflyttere udefra.

Samtidig oplever kommunen også et godt salg af byggegrunde. Samlet ventes projektet at løbe op i 141 millioner kroner, men Nørresundby Boligselskab er ikke i tvivl om, at Aabybro har brug for de mange nye boliger.

- Historisk set har der i mange år været et underskud af lejeboliger i Aabybro, og med opførelsen af Passagen med 59 boliger på en gang har vi set, at byen godt tåle at få så mange nye boliger på en gang, siger Lars Emborg, direktør i Nørresundby Boligselskab.

- Og denne gang er der tale om tre etaper med 25, 25 og 26 boliger, siger han og forklarer interessen for byen.

- Aabybro er hovedbyen og bosætningsbyen i Jammerbugt Kommune på grund af den korte afstand til motorvejen, lufthavnen og arbejdspladserne i Aalborg, siger Lars Emborg.

Den kommunale grundkapital til projektet bliver på 14,1 millioner kroner, som kommunen vil finansiere ved at sælge de kommunale grunde på Kattedamsvej/Elmevej samt i Skovparken.

- Vi vil gøre det så udgiftsneutralt som muligt for kommunen, understreger Mogens Gade.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078