23948sdkhjf

Arkitema vinder nyt stort domicil-byggeri på kanten af havet

Den danske afdeling af det internationale shippingfirma Whist Group har valgt Arkitema som arkitekt for deres nye domicil.
Det våde element der omslutter kloden og både forbinder og adskiller nationer og virksomheder har været grundlaget for Wrist Groups store succes. Det er derfor fuldstændig naturligt, at Wrist Group vælger en spektakulær strandgrund til sit nye domicil – ikke ved verdenshavet, men dog ved den danske Limfjord, der også altid har dannet udgangspunkt og flydende fundament for handel og transport.

Gennem en djærv og ligefrem formgivning struktureret omkring vinkelrette forløb og horisontale accentueringer svarer Arkitema på programmets udfordringer samtidig med at den spektakulære udsigt over strandengen og fjorden gives en markant iscenesættelse.

Som hovedgreb placeres lageret ved motorvejen langs grundens østlige perimeter og administrationsbygningen vinkelret herpå langs kysten. Administrationsbygningen består af to længer på hhv. fire og fem etager lagt i øst/vestlig retning. De to længer skyder sig op fra det fælles receptions- og kantineplan, der fungerer som samlende og fordelende rum mellem kompleksets funktioner. Administrationsbygningen/bygningerne er desuden lagt på en plint der understreges af en markeret forplads mod vest.

Udover de smalle vinduespartier i øjenhøjde er bygningen perforeret af horisontale bånd under loftsplanet. Disse vinduesbånd trækker det kraftige sydlys langt ind i bygningen og skaber et effektfuldt lysspil på bygningens lofter. Over vinduesbåndene mod syd er monteret skyggeinddækninger der er med til at forhindre uhensigtsmæssig opvarmning af bygningen om sommeren. Mod nord er vinduespartierne større og lukker det smukke, karakterfulde og arbejdsmæssigt langt mere hensigtsmæssige lys fra nord ind. Kontoretagerne bliver således nærmest skulpturelt belyst, hvilket igen giver spil og tyngde i kompleksets enkle materialevalg.

Der tilstræbes et helt enkelt og funktionsdrevet udtryk, hvor facadens lysende udtryk i samspil med lagerets dybgrå massiv bagved subtilt spiller på havets simple farveskala: hvidt mod mørkt.

Den vandrette accentuering i facaden går i direkte dialog med strandens horisontale plan og samler hele facadeudtrykket ved at gribe fat i hele kompositionen. Facaden griber desuden rundt om administrationsfløjens hovedvolumen.

Fakta
Adresse: Stigsborgvej. 9400 Nørresundby
Omfang: 20.000m²
Opførelsesår: 2009
Bygherre: Wrist Group A/S
Arkitekt: Arkitema
Landskabsarkitekt: Arkitema
Ingeniør: Bascon



Kilde: Arkitema

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109