23948sdkhjf

Dansk-norsk team vinder 80.000 m² sygehus

Aart og Nordic skal tegne nyt norsk sygehus i Nordmøre og Romsdal.
Foran 11 teams fra hele Skandinavien har Aart Architects og Nordic i samarbejde Asplan Viak og Cowi vundet tilbudskonkurrencen om det nye sygehus i Nordmøre og Romsdal på 80.000 kvadratmeter.

Byggeriet af det nye sygehus vil efter planen gå i gang i 2018 og skal stå færdigt i 2021. Ud over sygehuset omfatter opgaven også planlægning af en lokal medicinsk enhed i Kristiansund samt en option på arkitektydelse for videreudviklingen af Ålesund Sygehus.

Projektet er det dansk-norske arkitektteams sjette fælles projekt i løbet af blot to år. Et solidt, norsk fodfæste kombineret med evnen til at samarbejde tværfagligt er nøglen til succes, fortæller Thomas Pedersen, der er leder af Aart Architects’ norske afdeling.

- Vores samarbejde med Nordic har givet os en unik erfaring, når det gælder evnen til at skabe synergi på tværs af kernekompetencer, siger han.

Aart Architects styrkede i 2014 sit fodfæste i Norge med etableringen af et norsk selskab og tilhørende afdeling i Oslo. Det er denne afdeling, der skal varetage opgaven med at udvikle det nye sygehus.

I samarbejde med Nordic, SLA og Aas-Jacobsen har Aarts afdeling i Oslo i øvrigt netop afleveret skitseprojekt med tre forslag til placeringen af det nye universitetssygehus i Stavanger. Den endelige placering af dette forventes offentliggjort ultimo 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094