UCL-byggeri til kvart milliard er begyndt
Om et år rykker 5.000 studerende og 500 ansatte ind i nyrenoverede omgivelser på Niels Bohrs Allé i Odense.
Tre af bygningerne på Niels Bohrs Allé udvides i højden med en ny penthouseetage. Det samlede bruttoetageareal forventes at udgøre ca. 35.000 m2, heraf ca. 3-4.000 m2 nybyggeri. Visualisering: Cubo Arkitekter
Nu kan håndværkerne tage fat på moderniseringen af byggeriet, som sideløbende miljøsaneres sektionsvis. Denne model er nødvendig for, at den stramme tidsplan for ombygningen kan overholdes.
Fokus på lærlinge og ledige
Projektet omfatter renovering, ombygning og nyindretning af 33.250 kvm plus 12.800 kvm., og samtidig udvides det tidligere teknikum med ca. 4.000 kvm.
Entrepriser:
Entreprise A, Nedbrydning:
Kingo Karlsen A/S
Entreprise B, Bygning:
STB Byg A/S
Entreprise C, Gulv:
Ok-Gulve & gardiner A/S
Entreprise D, Maler:
Globe Malerfirma Esbjerg A/S
Entreprise E, Vent, CTS, VVS:
Bravida Danmark A/S
Entreprise F, El:
Lindpro A/S
Entreprise G, Anlæg:
Hansson & Knudsen A/S
I dag går arbejdet med at lægge nye gulve, lægge nye el- og vvs-installationer ind, installere ventilationsanlæg og lave udendørs anlægsarbejder i gang. Og alle disse opgaver bliver løst af leverandører, som har forpligtet sig til at ansætte elever i forhold til opgavens størrelse.
Entreprise A, Nedbrydning:
Kingo Karlsen A/S
Entreprise B, Bygning:
STB Byg A/S
Entreprise C, Gulv:
Ok-Gulve & gardiner A/S
Entreprise D, Maler:
Globe Malerfirma Esbjerg A/S
Entreprise E, Vent, CTS, VVS:
Bravida Danmark A/S
Entreprise F, El:
Lindpro A/S
Entreprise G, Anlæg:
Hansson & Knudsen A/S
- Samlet sikres 27 årsværk elevstillinger i forbindelse med ombygningen. Og derudover har vi indgået en aftale med Byg til Vækst, som igennem ombygningsprojektet skal medvirke til at sluse fx ledige eller uddannelsessøgende unge ind i bygge- og anlægsbranchen gennem korte praktikforløb og lignende individuelle indsatser, fortæller Christian Jansson, teknisk chef i UCL.
Ny hovedindgang
Lægger man vejen forbi bygningerne på Niels Bohrs Allé, kan man se, at nedbrydningen er i gang ud imod Hjallesevej, hvor den oprindelige hovedindgang lå. Her kan andre håndværkere tage fat med ombygningen i den nærmeste fremtid.
Byggeriet åbner for mere end 5.000 studerende og kursister og omkring 500 medarbejdere om et år. Og til den tid vil hovedindgangen være blevet ført op i stueplan ved festsalen i den anden ende af hovedbygningen. Her bliver der ifølge Christian Jansson en moderne og brugervenlig indgang til huset:
- Her får vi et indgangsparti, som er praktisk i forhold til tilgængelighed for eksempelvis handicappede, som kan køre helt til døren, siger han.
Omfattende miljøsanering
Det tekniske fakultets gamle pedelbolig rives ned og erstattes af en ny bygning til radiografuddannelsen. Det avancerede udstyr, som uddannelsen bruger, kan ikke installeres i det eksisterende byggeri på grund af sikkerhedskrav, og derfor opføres et nyt laboratorium.
Nedbrydningsarbejdet sker med fokus på sikkerheden, da der findes stoffer som asbest, PCB og tungmetaller i de materialer, som blev brugt, da byggeriet blev opført i 1960’erne.
- Vi er meget opmærksomme på, at der ikke sker fejl i forbindelse med miljøsaneringen pga. de farlige stoffer. Og det er også af sikkerhedshensyn, at vi ikke har en elevklausul på netop dén entreprise, fortæller Christian Jansson.
Det har i øvrigt vist sig, at miljøsaneringen bliver mere omfattende end ventet - der er ganske enkelt flere farlige stoffer i byggeriet end forudset.
Totalrådgiver på udvidelsen er Cubo Arkitekter, der har Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma og Preben Skaarup Landskabsarkitekt som underrådgivere.