23948sdkhjf

Udenlandske eksperter advarer om mindre kontrol

I går afviste Bendt Bendtsen flere danske eksperters advarsler om at indføre mindre kontrol med nybyggeri. Nu bakkes kritikken af ministeren op af udenlandske eksperter. I Norge vurderer man, at der har været betydeligt flere byggekollaps, efter man har slækket på kontrollen.
Nu forudser udenlandske eksperter kaos og byggesjusk, hvis Bendt Bendtsens forslag om mindre kontrol med nybyggeri gennemføres. Ministeren har netop ignoreret kritikken fra de danske eksperter. Nu træder udenlandske kolleger til og bakker op om de danske eksperters bange forudanelser.

- Der er flere i den norske byggebranche, som peger på, at der har været betydigt flere byggekollaps. Der har været folk, der er blevet dræbt på grund af mangel på kontrol, Sådan konkluderer flere norske fagfolk, fortæller Jakob Ravn Thomsen fra Konstruktørforeningen til P4.

Erhvervsministerens lovforslag skal fjerne de kommunale forvaltningers byggegodkendelser. I Norge har man arbejdet med et lignende system i 10 år, og efter sigende fungerer det ikke.

Nu frygter man, at man i Danmark kommer til at gøre sig de samme erfaringer, som man har gjort sig i Norge.

Bendt Bendtsens lovforslag træder efter planen i kraft 1. april. Ministeren mener, at en tvungen byggeforsikring vil løse problemerne, som kritikkerne peger på.

Læs mere om uenighederne om lovforslaget her

Kilde: P4

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.378