23948sdkhjf

Højt til loftet og høj komfort med Expan Villa

Individuel arkitektur, skæve vinkler og højt til loftet står højt på ønskelisten hos nutidens nybyggere. Derfor benytter flere og flere førende typehusproducenter sig af Expan Villa, et byggesystem med indvendige vægge af letklinkerbeton. De nyeste huse kan opleves i påsken på udstillingerne Byg & Bo og Boligvision 08 i Hørning syd for Århus.
Tendenser i byggeriet som personligt præg, stor rummelighed og glatte overflader har på rekordtid gjort byggekonceptet Expan Villa til en massiv succes. Byggesystemet er skabt til byggeri af parcel- og kæderækkehuse og består af indvendige, hele vægge af letklinkerbeton.

Vægelementerne udgør det såkaldte råhus, der på grund af en kortvarig byggeproces hurtigt kan lukkes af for vind og vejr, så risikoen for skadelig fugt minimeres betragteligt. Elementerne danner dermed en sund og stærk kerne, som efterfølgende kan beklædes med eksempelvis træ, mursten eller andre facadematerialer.

Expan Villa blev lanceret af betonelementproducenten Expan i slutningen af 2005, og i dag anvendes konceptet af cirka 15 af Danmarks førende typehusproducenter. Således blev der alene i 2007 opført 1.500 nye, danske parcelhuse med Expan Villa, hvilket svarer til omtrent hver femte nyopførte parcelhus.

Expan foretrækkes på byggeudstillinger
Byggekonceptets store udbredelse kan ses med egne øjne på udstillingerne Byg & Bo og Boligvision 08, der begge åbner dørene i påsken i Hørning syd for Århus. I alt 13 typehusproducenter deltager på de to udstillinger med færdigbyggede og fuldt møblerede boliger. De syv af dem er bygget med Expan Villa.

Lasse Larsen Byggefirma A/S, som deltager med et 195 kvadratmeter stort gårdhavehus, er blandt de fem ud af ni udstillere på Byg & Bo-udstillingen, der anvender Expan Villa. Og det er der ifølge direktør Lasse Larsen flere gode grunde til.

- Betonelementerne imødekommer en markant efterspørgsel efter høje og helt glatte vægge. Samme resultat med andre materialer er langt dyrere og mere tidskrævende, fortæller han og fortsætter:

- Vi får stadig flere ønsker om skæve vinkler og anderledes arkitektoniske udtryk, hvor brugen af Expan Villa virkelig kommer til sin ret. Gennem et tæt samarbejde med Expan er vi i stand til at opfylde kundernes individuelle behov.

Opfylder stigende komfortkrav
Generelt oplever Lasse Larsen, at nybyggere stiller større krav og forventer mere af nye huse. Det gælder også husenes komfort, hvor han ser det som en stor fordel, at Expans vægelementer som de første betonelementer modtog det officielle indeklimamærke i 2007.

Foruden at bidrage til et bedre indeklima, og dermed mindske risikoen for astma og allergi, giver vægelementerne en optimal komfort ved at dæmpe støj og mindske temperaturudsving.

- Bedre lydisolering mellem rummene, et sundt indeklima samt miljø- og energivenlige materialer er blot nogle af de tendenser, vi ser, hvor vægelementerne fra Expan gør, at vi kan leve op til brugernes høje komfortkrav, slutter Lasse Larsen.

De 13 udstillede huse sættes alle til salg i forbindelse med Byg & Bo og Boligvision 08. Begge udstillinger holder til i Hørning og kan opleves gratis i alle påskens dage samt efterfølgende søndage.

Kilde: Expan A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094