23948sdkhjf

Vækstplan sætter skub i Einar Kornerup A/S

Omsætningen stiger, og evnen til at tjene penge skal forbedres hos Einar Kornerup, som fremover sætter mere fokus på koncernens entreprenøraktiviteter.
Det handler om at fokusere på de overskudsgivende aktiviteter og skære de tabsgivende fra. Sådan lyder essensen i den strategi hos Einar Kornerup A/S, som har bevirket, at datterselskabet EK-Viktoria er under afvikling.

- Vi fandt ikke længere markedet rentabelt, siger adm. direktør Hans Christensen om den plan, der skal afvikle facadeselskabet omkring 2016/17.

Læs også: Einar Kornerup vokser på Sjælland

EK-Viktoria tager således ikke længere nye opgaver ind, hvorfor omsætningen i det seneste regnskab lød på et rundt nul, mens resultatet før skat var et minus på 2,3 mio. kr. Helt fri for omkostninger til EK-Viktoria bliver Einar Kornerup heller ikke de næste par år, men tanken er, at fokus og aktiviteter altså skal flyttes over i den rentable del af koncernen.

- Vi forsøger at vokse på entreprenørdelen, så den omsætning, vi havde i EK-Viktoria, overgår til entreprenørselskabet, siger Hans Christensen.

Tager afstand fra kartelsag

Building Supply omtalte onsdag Einar Kornerup A/S’ afvikling af facadeselskabet EK-Viktoria i en artikel, der bar overskriften ”Karteller, møgsager og frasalg pletter regnskaberne”. Og selv om det tydeligt fremgik af artiklens indhold, at Einar Kornerup på ingen måde er involveret i den verserende kartelsag, er det ikke første gang, at Glostrup-virksomheden ufrivilligt er blevet viklet ind i sagen.

Da Anklagemyndigheden for to uger siden rejste tiltale mod en række virksomheder i kartelsagen, udsendte Einar Kornerup A/S en pressemeddelelse, hvor man blandt andet skrev:

”Dagspressen omtaler i dag, at anklagemyndigheden rejser tiltale mod en række virksomheder vedrørende bygge-karteldannelse - herunder E.K. Entreprise A/S. Vi må på det kraftigste pointere, at E.K. Entreprise A/S på trods af et vist navnesammenfald IKKE er en del af Einar Kornerup-koncernen og aldrig har været det. Ingen selskaber i Einar Kornerup-koncernen er eller har været tiltalt eller anklaget i forbindelse med de verserende kartelsager.”
Målet er en overskudsgrad på 5 procent
Og det er foreløbig lykkedes godt for Einar Kornerup, som kunne notere sig en omsætningsmæssig fremgang på 31 procent til 593 mio. kr. i 2013/14-regnskabet. Udviklingen blev langt overvejende trukket af datterselskabet Entreprenørfirmaet Einar Kornerup A/S, som omsatte for 519 mio. kr. i det seneste regnskabsår.

Driftsresultatet lød på 16 mio. kr., hvilket giver en overskudsgrad på 3,1 procent. Det skal ses i kontrast til koncernens samlede overskudsgrad på 1,8 procent. Noget tyder altså på, at det øgede fokus på entreprenørselskabet også forbedrer koncernens evne til at tjene penge på driften.

- Det håber vi da på. Det realistiske mål er, at vi nærmer os en overskudsgrad på 4-5 procent. Det bør vi kunne gøre. Men det er klart, at den nuværende afviklingsprocedure gør, at vi ikke kan præstere så høj en indtjening lige nu, siger Hans Christensen om det mål, der altså kan indfris i løbet af to til tre år.

Læs brancheanalysen: Entreprenørerne er kommet i gang med et brag

I årene før krisen lå Einar Kornerup A/S på en omsætning i niveauet 6-700 mio. kr., og det virker ikke urealistisk at gentage med tanke på, at ordrebogen på 690 mio. kr. er den største i mange år.

- Vi vil øge omsætningen. Inden for boliger er det primært renoveringer, der rykker, hvorimod vi ikke laver så meget nybyg. Det gør vi dog inden for offentlige institutioner, hvor vi både bygger nyt og laver ombygninger, siger Hans Christensen, som vurderer, at Einar Kornerup henter cirka halvdelen af omsætningen på offentlige byggerier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079