23948sdkhjf

Adept udvikler byområde i Stockholm

De danske arkitekter står bag nyt attraktivt byområde i Stockholms indre havn.
Adept er afsløret som vinderen af et stort offentligt parallelopdrag om udviklingen af området Kolkajen-Ropsten i Norra Djurgårdsstaden i den centrale del af Stockholm Havn.

Sammen med svenske Mandaworks står ADEPT bag forslaget, som en enig jury fremhæver for dets høje arkitektoniske og urbane kvalitet. Arbejdet har stået på siden sommeren 2014 med byggestart af første etape i 2017. Samlet vil området i fremtiden rumme minimum 2.000 lejligheder og 70.000 kvadratmeter kontor og serviceerhverv.

Norra Djurgårdsstaden er et af Nordeuropas største byudviklingsområder. Over de næste 20 år vil udviklingen skabe mere end 12.000 nye boliger, mulighed for 35.000 nye arbejdspladser og skabe grobund for en række nye kulturtilbud med ombygningen af Stockholms Gasværk. Norra Djurgårdsstaden har ligesom Københavns Nordhavn tidligere været præget af industri. I mere end 100 år har områdets tre havnestrækninger Kolkajen, Tjärkajen and Ropsten været i brug som lagerplads og industriområde for håndtering og forarbejdning af kul til Stockholms Gasværk.

I dag har en omfattende modernisering af energiproduktionen udspillet gasværkets rolle, og områdets store bynære landressourcer udgør nu et enormt potentiale for at genetablere Stockholms traditionsrige relation til vandet. Vinderforslaget tager udgangspunkt i det omkringliggende områdes eksisterende karakter: udvidelsen af den blandede bebyggelse Brofästet, den markante kulturakse som en fortsættelse af gasværkets struktur og retning, samt forbindelsen til Ropsten metrostation, som udgør en vital og direkte forbindelse til Stockholm Centrum.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094