23948sdkhjf

Vinduesfabrikker i Viborg og Herning fusionerer

UnikFunkis Vinduer & Døre A/S i Viborg og Tanderupkær Vinduet A/S i Herning fusionerer for at øge både konkurrenceevne og eksport. Antallet af medarbejdere forbliver uændret – og øges måske på længere sigt.
To midt- og vestjyske vinduesfabrikker er netop gået sammen i en fusion. Det drejer sig om UnikFunkis Vinduer & Døre A/S i Viborg og Tanderupkær Vinduet A/S i Herning. Fusionen sker primært for at effektivisere produktionen, styrke konkurrenceevnen og øge eksporten. De to eksisterende produktionssteder med tilhørende showrooms på henholdsvis Livøvej i Viborg og Ellevænget i Herning vil blive opretholdt.

Ligeledes forbliver antallet af medarbejdere uændret. Det drejer sig om cirka 70 i Viborg og cirka 20 i Herning. Måske vil medarbejdertallet blive øget på længere sigt.

- Bortset fra at vi er af forskellig størrelse ligner de to fabrikker hinanden meget. Begge har altid satset på at levere vinduer og døre af høj kvalitet, ligesom vi begge har haft produktion inden for såvel træ/alu som inden for fyrretræ og mahogni. Fremover vil alle træ/alu-produkter blive fremstillet på fabrikken i Viborg, som i fjor fik installeret et nyt stort produktionsanlæg, mens alle vinduer og døre i såvel fyrretræ som mahogni for fremtiden vil blive produceret i Herning, der får suppleret sin maskinpark. Den høje kvalitet vil også fremover kendetegne vores produkter, som nu alle vil blive markedsført under navnet UnikFunkis. Det er ligeledes navnet på den fusionerede virksomhed, oplyser virksomhedens administrerende direktør Leif Pedersen.

Han har hidtil, i kompagniskab med Jørgen Højlund, stået i spidsen for fabrikken i Viborg og fortsætter altså som leder af fusionerede virksomhed. Som led i fusionen udtræder tømrerfirmaet Bent Jensen, der i sin tid startede Tanderupkær Vinduet, af ejerkredsen. Tanderupkær Vinduets to øvrige ejere, direktør Per Lemming og driftsleder Arne Jensen, bliver begge medejere af den nye virksomhed. Her vil de også fortsat være ansat – Per Lemming som salgschef for den fusionerede virksomhed og Arne Jensen som driftsleder i Herning.

Større effektivitet og skarpere fokus
- Gennem den opdeling af produktionen på henholdsvis træ/alu samt fyrretræ og mahogni, som bliver et resultat af fusionen, opnår vi både en mere rationel og effektiv drift og et skarpere fokus på de enkelte produktområder. Ligeledes får vi mulighed for at intensivere arbejdet med at udvikle nye produkter, blandt andet med endnu mere energivenlige løsninger, siger Leif Pedersen.

- Samtidig giver fusionen os større pondus til at øge indsatsen på eksportmarkederne. Begge virksomheder har i de senere år haft stigende eksport, men endnu på et forholdsvis beskedent niveau. Vi er overbeviste om, at vi gennem en intensivering af eksportarbejdet kan opnå en større andel af markedet i bl.a. Storbritannien og Irland, siger Per Lemming, der understreger, at betjeningen af de danske kunder fortsat vil have meget høj prioritet.

- Salgsorganisationen fortsætter uændret. Vores kunder vil blive betjent af de samme salgsfolk, som de allerede kender, og de vil fremover både kunne se og bestille alle vores produkter i såvel Viborg som Herning. Ligeledes kan vores vinduer og døre ses hos Byggecentrum i Ballerup og Middelfart, oplyser Per Lemming.

Kilde: UnikFunkis Vinduer & Døre A/S og Tanderupkær Vinduet A/S

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079