23948sdkhjf

Store og perspektivrige investeringer i dansk erhvervsliv

Den solide udvikling gør det muligt for Teknologisk Institut at foretage ekstraordinært store investeringer i nye teknologier til gavn for de danske virksomheder og samfundet.
Dansk erhvervsliv kan se frem til at blive styrket efter et positivt år for Teknologisk Institut.

Adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut

Adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut

- Vi har en ambition om fortsat at være fremsynede på vores kunders vegne i forhold til teknologi og innovation, fortæller den administrerende direktør Søren Stjernqvist, som samtidig understreger, at dette indebærer, at Instituttet skal være førende, når det gælder investering i fremtiden. Der satses derfor på løbende opkvalificering og videreuddannelse af medarbejderne, indkøb af nyeste udstyr og etablering af nye laboratorier i verdensklasse.

Teknologisk Institut har gennem 100 år haft tradition for at være risikovillig og nytænkende i satsningen på nye fremtidsteknologier, hvilket også afspejles i investeringerne i 2007. I juni åbnede Instituttet eksempelvis et højteknologisk betonværksted, der er udstyret med en fuldautomatisk robot og et betonblandeanlæg. På værkstedet kan arkitekter og virksomheder få fremstillet visionær arkitektur i små betonunikaserier.

Instituttet har ligeledes investeret i et nyt brintlaboratorium, hvor det er muligt at teste alle indgående komponenter i brintkæden og, blandt meget andet, komponenter til elektriske køretøjer. Desuden har Instituttet som de første i Danmark indkøbt en Rapid Manufactoring maskine, der kan designe og producere komplicerede emner i metal.

Teknologisk Institut har i 2007 opnået et overskud på 24 mio. kr. Den samlede omsætning var på 751 mio. kr., og det er en stigning på 23 mio. kr. i forhold til året før. Fremgangen er primært sket inden for Instituttets kommercielle aktiviteter. Her er der løst opgaver for mere end 23.400 kunder, hvoraf 17.200 er fortrinsvis små og mellemstore danske virksomheder.

Øget praksisnært udviklingsarbejde
Instituttets omsætning for forsknings- og udviklingsaktiviteter i 2007 udgør 170 mio. kr. I forhold til året før er dette en pæn stigning på 5 procent, som forventes at blive endnu højere i 2008. Instituttet kan hermed udbygge sit praksisnære udviklingsarbejde i et tæt samarbejde med private og offentlige virksomheder samt videninstitutioner i Danmark og udlandet.

- Vi glæder os til kraftigt at forøge investeringerne i nye teknologier og forretningsområder i 2008, understreger Søren Stjernqvist.

Årsregnskabet kan rekvireres hos Teknologisk Institut på telefon 72 20 20 00.

Kilde: Teknologisk Institut

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125