23948sdkhjf

Kampen om arbejdskraften bygger på gode ledere

Kurser i ledelse er efterspurgte hos Dansk Byggeri. Lederne ønsker at styrke deres bløde kompetencer. For der er rift om de gode medarbejdere – og gode ledere tiltrækker og fastholder gode medarbejdere.
I 2007 afviklede Dansk Byggeri mere end 1800 kursusdøgn alene på de åbne kurser. Dertil kommer arbejdsmiljøkurser, Byggeriets Lederuddannelse og ejerlederuddannelsen, som ikke er medtaget i tallet.
Traditionelt bliver kurserne opdelt i emneområderne Teknik, Jura, Økonomi og Ledelse. Disse kurser følges af medlemmerne og deres ledende medarbejdere, mens lærlingekurserne er målrettet medarbejdere under uddannelse.

Ledelse topper listen
Der har i 2007 været mest aktivitet på ledelsesområdet. Knap 40 % af de 1800 kursusdøgn har handlet om ledelse. Teknik ligger på andenpladsen med knap 30 %.

- Det er interessant at byggeriets virksomheder ønsker at øge deres ledelsesmæssige kompetencer. Men det er samtidig et tegn på, at det at lede mennesker ikke længere er så lige til, som det var tidligere. Arbejdsmarkedet har ændret karakter, og der er rift om de gode medarbejdere. En god leder kan både tiltrække og fastholde gode medarbejdere – derfor er det et vigtige område, forklarer Eva Kartholm, afdelingschef i Dansk Byggeri, Kursus og udvikling.

Det afspejler sig i kursusdeltagelsen, at byggeriets ledere øger deres bløde kompetencer. For eksempel er der efterspørgsel efter emner som Grundkursus i ledelse, Forhandlingsteknik og Coaching.

Stor aktivitet både i øst og vest - Selvom organisationens egne kurser er en god målestok for branchens aktivitet på efter- og videreuddannelsesområdet, bør man være opmærksom på, at Dansk Byggeris åbne kurser er rettet mod virksomhedens ledere og mellemledere. De timelønnede uddannes i andre regi, og derfor skal man selvfølgelig have for øje, at opgørelsen ikke kan stå helt alene, siger Eva Kartholm.

Men hun glæder sig i øvrigt over den store aktivitet på ledelsesuddannelserne:

- Det giver en god indikation af, at vi så rigtigt, da vi valgte at udbyde en fornyet udgave af Byggeriets Lederuddannelse.

Byggeriets Lederuddannelse trækker stadig fulde hus både i øst- og vestdanmark, og der oprettes nye hold igen til efteråret.


Kilde: Dansk Byggeri - www.danskbyggeri.dk

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125