23948sdkhjf

Opdatering af danske sne-normer kræves

Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) og Dansk Selskab for Bygningsstatik opfordrer nu Dansk Standard til at gennemgå normerne for, hvor meget sne de danske tage kan holde til, før de kollapser. Den såkaldte sne-norm skal altså kulegraves.
De danske sne-normer, det vil sige, de danske normer for, hvor meget sne et tag kan holde til, før det kollapser, er muligvis for dårlige. Derfor opfordrer Statens Byggeforskningsinstitut (SBi) og Dansk Selskab for Bygningsstatistik nu Dansk Standard til at gennemgå normerne, for at se om de er tidsvarende i forhold til de nuværende klimaforhold.

Der er dog indtil videre ikke konkrete beviser på, at snenormerne i det danske bygningsreglement er for dårlige, men Jørgen Nielsen fra Sbi mangler konkrete målinger af snemængderne for kunne foretage en præcis vurdering.

Erhvervs- og Byggestyrelsen har sendt SBi's nye undersøgelse om tagkollaps i 2007 og en norsk vejledning om snerydning på tage til landets kommuner, Bygherreforeningen, rådgivere og Dansk Byggeri.

- Er ejeren i tvivl, om bygningen er dimensioneret for tilstrækkelig snelast, er en løsning at få gennemgået beregningerne og få forstærket svage konstruktioner. En anden mulighed, som også anvendes i andre lande, er at sørge for at rydde taget for store driver, endelig er der den mulighed at tage bygningen ud af brug under ekstremt snefald, forklarer civilingeniør Ejner Jerking fra styrelsen.

Kilde: Ingeniøren

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109