23948sdkhjf

Boost til Gehl-projekt i Struer

12 millioner til et projekt, der både binder Struer by og havn sammen og forhindrer fremtidige oversvømmelser.
Et byrums- og klimatilpasningsprojekt i Struer skal
Fakta
Fase 1 i opgaven indeholder afholdelse af en arkitektkonkurrence (ca. 9 måneder).

Fase 2 indeholder den politiske behandling, udbud og realiseringsfasen (min. 12 måneder).

Det overordnede budget for opgaven lyder på 24 mio. kr., hvor Realdania bidrager med 12 mio. kr.
mere end bare holde vandet ude af byens kældre. Realdania støtter nu projektet. En forundersøgelse, ”Struer bymidte og havn”, blev færdig i 2014. Her peger det internationalt anerkendte arkitekt- og byudviklingsfirma Gehl Architects på en lang række udfordringer og tendenser, der skal danne grundlag for udskrivelse af en arkitektkonkurrence.

Arkitektkonkurrencen skal give bud på, hvordan man kan udforme arealerne omkring Brobuerne mellem byens havn og midtby. Brobuerne har i sig selv nogle væsentlige arkitektoniske kvaliteter, og udgør samtidig det bymæssige ”hængsel”, der forbinder by og havn.

Konkurrencen skal også resultere i konkrete ideer til, hvordan Struer kan kombinere sit behov for klimatilpasning med ønsket om en velfungerende og attraktiv byudvikling.

Fokus i konkurrencens vil især være på samspillet mellem bymidte og havn i og omkring brobuerne. Begge bydele besidder hver for sig oplagte potentialer, som - hvis de tænkes sammen - vil kunne styrke byliv, bosætning og turisme.

Gehl Architects-analysen peger på både strategiske og fysiske muligheder for udvikling af områdets stedbundne potentialer. Hvis potentialerne bliver bedre udnyttet, vil de kunne skabe en bedre sammenhæng mellem nye bymæssige funktioner, erhverv og rekreative oplevelser.

Inspiration til andre danske byer
Der er en helt særlig grund til, at Realdania har valgt at støtte projektet i Struer.

- Mange købsstæder rundt om i Danmark har forhold, der minder om forholdene i Struer. Vi håber derfor, at projektet kan danne inspiration hos andre og give svar på, hvordan en strategisk udvikling kan samle bylivet i midtbyen, inddrage klimatilpasning og samtidig medvirke til, at byen fastholder sin attraktionsværdi. Det bliver spændende at se, hvilke konkrete løsningsforslag, vi bliver præsenteret for i den kommende arkitektkonkurrence, siger Pelle Lind Bournonville, projektchef i Realdania.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078