23948sdkhjf

Solen skinner over Maria Kirkeplads

Maria Kirkeplads i København er blevet renoveret med ny belægning, lys, træer og en hængende prisme, der reflekterer solens stråler.
Den nye Maria Kirkeplads er resultat af en arkitektkonkurrence, som mundede ud i to vinderprojekter, som siden blev samlet til ét projekt. Pladsen er udformet af tegnestuen 1:1 ved Mads Riis, og prismen er udformet af Tanja Jordan.

Renoveringen af Maria Kirkeplads omfatter ny granitbelægning og ny træbeplantning på pladsen, og over pladsen er opsat en prisme, som reflekterer solens lys.

- Vi har i snart ti år arbejdet for at give pladsen en tiltrængt renovering, så det er en stor glæde for os, at pladsen nu er færdig. I forbindelse med indvielsen rettes en stor tak til de to fonde og kommunen for vil hjælpe med realiseringen, og at de sidste godkendelser er langt om længe faldet på plads, siger Peter Riber, sognets projektleder.

- Mariakirken er for alle. Det understreger vi med projektet ”Solen skinner for os alle”. Pladsrenoveringen har omdannet den nedslidte plads foran kirken til et moderne offentligt byrum, som alle trygt kan færdes i. Det gælder både for kirkens brugere og forbipasserende på gaden. Med den nye plads har vi fået en smuk og værdig indgang til Mariakirken og et hjørne af Vesterbro, som byfornyelsen overså, har fået et kvalitativt løft, siger Jens Andersen, der er formand for menighedsrådet.

Den 25. marts kl. 16.30 er der indvielse af den nye kirkeplads.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094