23948sdkhjf

42 bud på nyt liv til stationsbygninger

Colliers Award har i år tiltrukket bud fra næsten 100 studerende fra ind- og udland på, hvordan ubenyttede DSB stationsbygninger på ny kan blive et aktiv.
Sammen med DSB Ejendomme har Colliers International Danmark udloddet 75.000 kroner i præmier til de bedste idéer, og forslagene er væltet ind frem til konkurrencens deadline mandag aften.

- Konkurrencen er tredoblet i omfang siden sidste år, og vi mærker en stigende interesse fra uddannelserne, siger Peter Lassen, COO i Colliers International Danmark.

I konkurrencen skulle de studerende tage udgangspunkt i stationsbygningen i enten Skive, Ribe, Ringe eller Sorø. Med 23 forslag dominerer Sorø indtil videre konkurrencen, men det afspejler blot koncentrationen af uddannelsessteder i Storkøbenhavn, mener Peter Lassen.

- Det glæder mig meget, at vi har modtaget bidrag fra hele landet og om alle fire stationsbyer, for i år har vi bestræbt os særligt på at gøre konkurrencen landsdækkende. Ikke desto mindre er det nok naturligt i en konkurrence som denne, at de studerende vælger at arbejde med den stationsbygning, der er tættest på, hvor de bor og studerer, siger han.

10 grupper har valgt at arbejde med Skive station, fem med Ribe station og tre med Ringe station, mens en enkelt gruppe har afleveret et forslag uden angivelse af station.

I dagene op til påsken mødes dommerpanelet for sammen at udvælge de fem bedste forslag i konkurrencen, som går videre til finalen. Den 12. maj præsenterer finalisterne deres idéer for gæster ved DSBs og Colliers’ store ejendomskonference på Lokomotivværkstedet i København. Her vil dommerkomitéen samtidig udnævne vinderen af Colliers Award 2015 og fordele præmiesummen på 75.000 kroner blandt finalisterne.

Dommerpanelet til Colliers Award 2015:
Louis Becker, direktør og partner, Henning Larsen Architects
Mads Arlien-Søborg, fremtidsforsker og partner i Wemadeit
Karsten Ifversen, arkitekturredaktør, Politiken
Jes Transbøl, underdirektør, DSB Ejendomme
Peter Lassen, COO & partner, Colliers International Danmark
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094