23948sdkhjf

Fejre 25 års jubilæum som importør af Terrex

Maskinhuset A/S fejrer 25 års jubilæum som importør af Terex med udgangspunkt i Schaeff. For minigravemaskiner er det en lang årrække som markedsleder
’Let’s get the job done’ lyder Maskinhusets slogan – og det har de så gjort i 25 år. Maskinhuset benytter messen Entreprenør & Håndværk ’12 i Herning den 10.-12. maj til at fejre 25 års jubilæet som importør af Terex. Dengang hed maskinerne Schaeff og allerede under det navn udviklede det sig til den mest solgte minigravemaskine i Danmark. I dag er Maskinhuset den største importør af Terex-maskiner i Europa.

Siden overtagelsen af importen 1. maj 1987 har Maskinhuset leveret tæt ved 6000 Terex-maskiner i Danmark. I dag omfatter maskinprogrammet ud over gravemaskiner op til 12,5 ton også rendegravere, minilæssere og knækstyrede læssemaskiner, hjulgravemaskiner, kompakte dumpere og tre-akslede dumpere med kapacitet op til 38 tons. Desuden indgår Atlas gravemaskiner op til 35 ton på henholdsvis bånd og hjul i programmet.

- Oprindelig var vi til kompaktmaskiner, men havde alle typer kunder lige fra håndværkeren med én maskine, der kører rundt med den på sin trailer over kabelentreprenørerne, der traditionelt har kørt med Schaeff og Terex og til de store entreprenørfirmaer, der i nogle tilfælde har 50-75 af vore minigravemaskiner, fortæller Johnny Lauritzen.

Flad ledelsesstruktur

Terex overtog Schaeff i 2002 samtidig med overtagelsen af Atlas og Fuchs, og efterfølgende kom bl.a. Fermec og yderligere et par firmaet til i den amerikanske koncern, der i en periode var verdens 3. største producent af entreprenørmaskiner.

Divisionen med minemaskiner er imidlertid solgt fra, så Terex er i dag knap så omfattende. De fleste maskiner til det danske marked produceres i Tyskland, hvor der er 3.400 medarbejdere på en række fabrikker, der har fælles hovedsæde i Berlin.

- Selv om Terex er stor, så er det alligevel et firma, hvor der er kort vej til toppen i en flad struktur. Vi kan få den øverste chef for Europa i tale, hvis vi har behov for det, og på fabrikkerne er der korte kommandoveje, siger Johnny Lauritzen.

Terex har indført en rating af værkstederne hos sine importører. Maskinhuset har fået højeste rating efter et inspektionsbesøg, hvor bl.a. arbejdsmetoder, uddannelse af medarbejderne, håndtering af dokumentation, miljøforhold og renholdelse var under lup.

- Det betyder, at Terex-kunder såvel nationalt som internationalt hurtigt kan finde værksteder, hvor de kan være sikre på, at alle forhold er i orden og der leveres service på højeste niveau. Det giver også vore danske kunder med internationale opgaver en god sikkerhed, siger Johnny Lauritzen.

Maskinhuset har ud over hovedafdelingen i Horsens også afdelinger i Vissenbjerg på Fyn og i Slagelse. Der er 12 servicebiler på landevejene, og i alt har Maskinhuset ca. 35 medarbejdere. Ud over salget af nye maskiner har Maskinhuset en omfattende handel med brugte maskiner, der i dag formidles over hele kloden ikke mindst i kraft af handel via internettet.

Maskinhuset markerer jubilæet med god mad og drikke på Entreprenør & Håndværk ’12 stand 0007 hver dag mellem kl. 11.30 og 14.00.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125