23948sdkhjf

Det koster arbejdspladser at skrotte BoligJob-ordning

Det koster arbejdspladser i små og mellemstore virksomheder, at regeringen vil skrotte BoligJob-ordningen fra årsskiftet. Hos tømrermester Bent Jensen i Herning er der 10 til 15 arbejdspladser på spil
Hos Tømrer- og snedkerfirma Bent Jensen A/S i Herning har indehaver Bent Jensen 60 ansatte – cirka halvdelen af medarbejderne udfører opgaver for private boligejere, der gør brug af BoligJob-ordningen. Men når danskerne fra årsskiftet ikke længere kan få et skattefradrag på 15.000 kroner til håndværkerregningen, så vil der være knap så travlt og knap så mange ansatte.

- Når ordningen stopper, vil mange arbejdsopgaver forsvinde. Umiddelbart tror jeg, det kommer til at koste mellem 10 og 15 job alene her i virksomheden. Det er på mange måder en katastrofe, for Danmark har brug for så mange arbejdspladser som muligt. Her er en god ordning, som både sætter gang i beskæftigelsen, og samtidig gør det mindre attraktivt at få lavet sort arbejde, siger tømrermester Bent Jensen.

Og når boligjob-ordningen stopper fra årsskiftet, så kommer det også til at betyde færre praktikpladser.

- Vi har i øjeblikket 12 lærlinge, men når vi skærer ned på antallet af medarbejdere, så bliver der automatisk også færre praktikpladser. Og dem er der jo stor mangel på også. Derfor er det mig en gåde, hvordan regeringen kan synes, at det er fornuftigt at stoppe BoligJob-ordningen, siger Bent Jensen.

Alene på de syv måneder BoligJob-ordningen eksisterede sidste år benyttede 310.000 danskere muligheden for at få et skattefradrag på 15.000 kroner på håndværkerregningen. Samtidig viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Dansk Byggeri, at hver fjerde husstand i år vil bruge ordningen.

- Danskerne har nu lært BoligJob-ordningen at kende og bruger den i høj grad, og det har givet arbejde til en masse små og mellemstore virksomheder, som nu kommer til at afskedige medarbejdere, når ordningen stopper ved årsskiftet. Danmark har ikke råd til hverken at miste arbejdspladser eller praktikpladser, og derfor bør regeringen finde plads på finansloven til at fortsætte ordningen, siger regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.

Ifølge Dansk Byggeris beregninger, så har BoligJob-ordningen genereret 5.000 nye job.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109