Modulopbygget klimauddannelse
I de kommende år skal kommuner og forsyningsselskaber investere milliarder i at ruste Danmark til stigende regnmængder. Skal pengene investeres optimalt, så skal medarbejderne rustes til opgaven. Rørcentret, Teknologik Institut, lancerer derfor en ny målrettet uddannelse, der er funderet i den nyeste viden om klimatilpasning.
- Det er vigtigt, at kommuner og forsyningsselskaber bruger hele den værkstøjskasse med løsninger, der er til rådighed. De fleste vil med fordel kunne bruge en kombination af traditionelle kloakeringsløsninger og alternativer som lokal afledning af regnvand og grønne tage til at finde en løsning, der tilgodeser både sikkerhed, miljø og økonomi, siger seniorkonsulent Kristoffer Ulbak, fra Rørcentret på Teknologisk Institut.
- Vi har allerede set mange spændende projekter, hvor flere typer af løsninger bringes i spil i samarbejde mellem ingeniører og landskabsarkitekter. Den slags skal vi have mange flere af. Det kræver, at medarbejderne får viden om både de teoretiske og praktiske komponenter i løsningerne," siger Kristoffer Ulbak.
Han peger også på udenlandske erfaringer, der viser, at der er millioner at spare ved at gribe klimatilpasningen an på den rigtige måde. Bl.a. viser erfaringer fra Portland og Seattle i USA, at kombinationen af god planlægning, mange typer af tekniske løsninger og borgerinddragelse sparer kæmpeinvesteringer og kan bidrage til at skabe mere attraktive og grønne byer.
- Vi kan hente masser af inspiration til smarte løsninger i udlandet. Grundlæggende må dette give incitament til, at kommuner og forsyningsselskaber sikrer sig, at medarbejderne er rustede til gribe klimatilpasningen intelligent an, lyder budskabet fra Kristoffer Ulbak.
Bred uddannelse i 12 moduler
Med dette afsæt lancerer Teknologisk Institut, Rørcentret, en modulopbygget klimauddannelse målrettet medarbejdere, der arbejder med at klimatilpasse regnvandshåndteringen.
Teknologisk Instituts nye uddannelsesforløb giver en bred viden om planlægning og overblik over design og praktisk udførelse af projekter indenfor klimatilpasning og skybrudssikring og Lokal Afledning af Regn (LAR). Uddannelsen er også en unik mulighed for at styrke netværket af engagerede fagfolk, der arbejder med regnvandshåndtering og klimatilpasning.
Uddannelsen består af 12 moduler over seks intensive dage, som afholdes af 3x2 dage i maj-juni 2014 på Teknologisk Institut i Taastrup.
Uddannelsen henvender sig primært til medarbejdere i kommunernes forvaltninger herunder driftsmedarbejdere, samt forsyningsselskaber og rådgivere, der arbejder med regnvandshåndtering og klimatilpasning.
tøtte