Cramo satser på vækst i modul-udlejningen
Som et led i Cramos nordeuropæiske vækststrategi får modul-aktiviteterne nyt navn. De samles i Cramo Adapteo. Årsagen er, at Cramo i manges bevidsthed er tæt forbundet med byggebranchen, men kunder med behov for midlertidig genhusning findes i stigende grad i den offentlige sektor og blandt private virksomheder.
Årsagen er, at Cramo i manges bevidsthed er tæt forbundet med byggebranchen, men kunder med behov for midlertidig genhusning findes i stigende grad i den offentlige sektor og blandt private virksomheder. Med Cramo Adapteo ønsker koncernen at styrke positionen på markedet yderligere.
Cramos danske modulafdeling har på trods af finanskrisen forøget sin omsætning betragtelig i de senere år og ønsker nu at tydeliggøre over for kunderne, at modulerne i dag er meget andet end skure til byggepladser.
- Med det gældende BR10-reglement har vi udviklet vores moduler så meget, at en klar forretningsmæssig adskillelse fra skurvogne nu er nødvendig, siger Mads Blom, direktør for Cramo Adapteo i Danmark.
Modulløsningerne bliver blandt andet brugt som midlertidige faciliteter til kontorer, skoler og institutioner i situationer, hvor der er behov for ekstra plads i en periode. Det kan være i spidsbelastninger eller i forbindelse med renovering af en eksisterende bygning, hvor det er hurtigere eller billigere med en midlertidig løsning end at flytte eller bygge nyt.
Uanset hvilken løsning som ønskes opstillet, kan det i dag være endog ganske vanskeligt at overskue reglerne for midlertidigt byggeri. For lige så snart et modul opføres uden for byggepladsen træder BR10-reglementet i kraft et reglement, som Cramo Adapteo kender til fulde, og virksomheden kan derfor håndtere hele processen fra ansøgning af byggetilladelse til den færdige opførelse af de midlertidige moduler.
- I dag er en modulløsning jo et decideret let byggeri. Der er høje krav til både isolering, ventilation, størrelse på vinduer og mange andre elementer. Det giver en kvalitet, der er fuldt ud på højde med permanent byggeri,« siger Mads Blom og tilføjer at, også gulvvarme, solceller, fjernvarme, træpillefyr og energirigtige varmpumper er en del af standardsortimentet hos Cramo Adapteo.
- Noget af det særlige ved vores moduler er netop, at vi har de mange tilvalgsmuligheder som standard,« siger Mads Blom om udvalget af miljøvenlige opvarmningsløsninger, der i sidste ende kan skåne både klima og kundernes økonomi.
Det nye Adapteo-navn er afledt af det latinske ord AD, som betyder "til", og APTO, som betyder "tilpasse". Budskabet bag det nye navn er, at Cramo Adapteos modulløsninger tilpasser sig brugernes behov.
Modulløsninger til nordiske forhold
Cramo er i dag markedsledende i det nordlige Europa inden for modulløsninger til midlertidig genhusning, og koncernens sortiment omfatter allerede over 15.000 enheder.
Foruden Danmark vil navnet Cramo Adapteo blive introduceret i Sverige, Finland, Norge, Estland, Letland og Litauen. Landene vil i fremtiden gøre endnu mere brug af hinandens moduler end før, og med det nye setup vil Cramo Adapteo også styrke salgsarbejdet på tværs af landene samt produktudvikle i fællesskab i langt højere grad end tidligere.
Ud over det stærke samarbejde på tværs af landene adskiller Cramo Adapteo sig fra mange af deres konkurrenter, da deres nye modulløsninger er konstrueret i de nordiske lande og til nordiske forhold. De overholder bygningsreglementer og krav vedrørende blandt andet ventilation, energieffektivitet og byggeteknik i alle landene. I løbet af 2014 vil Cramo Adapteo også præsentere en ny modulløsning, som vil være den mest energieffektive og miljøvenlige på markedet.
Sidste år var andelen af udlejede moduler uden for byggebranchen over 12 procent af Cramo-koncernens samlede omsætning, og i år vil Cramo Adapteo - ud over vækst i Nordeuropa - også satse på at styrke positionen på det polske og tyske marked.
tøtte