23948sdkhjf

Amerikanere lærer byudvikling på dansk

50 hektar tidligere Ford-grund skal omdannes til ny byde med inspiration fra Carlsberg Byen.
På Fords gamle fabriksgrund i Saint Paul, Minnesota i USA, skal der snart vokse en helt ny bydel op – en levende, mangfoldig bydel med bolig, kontorer og butikker, der tager fremtidens miljørigtige teknologier i brug, og hvor cykler og fodgængere har god plads og infrastrukturen generelt har optimale rammer.

Det er visioner for byudvikling, som i høj grad også kendetegner Københavns nye bydel Carlsberg Byen. Og det er også en af grundene til, at en delegation af 20 byudviklere fra staten Minnesota lagde vejen forbi Carlsberg Byen den 16. marts.

En del paralleller
Udviklingen af den 50 hektar tidligere fabriksgrund ”Ford Site” er stadig på tegnebrættet. Derfor er delegationen rejst til København for at lære mere om, hvordan man skaber en ny bydel, der prioriterer bæredygtige løsninger og både integrerer erhverv og boliger i området.

- Man kan trække en del paralleller mellem de to projekter – begge ønsker at skabe en levende bydel på en historisk industrigrund med bæredygtighed for øje. Carlsberg Byen er nogle år længere i udviklingen, og derfor kan delegationen forhåbentlig trække på nogle af vores erfaringer, siger administrerende direktør i Carlsberg Byen P/S, Jens Nyhus, der er stolt over, at visionerne for Carlsberg Byen er nået hele vejen til Minnesota.

I den amerikanske delegation har man set frem til besøget i Carlsberg Byen, der blandt andet skal give inspiration til, hvordan man tilgodeser de bløde trafikanter i bybilledet:

- De erfaringer, som Carlsberg Byen har gjort sig de seneste 5-6 år, kan være meget værdifulde for vores udviklingsprojekt, siger borgmester i Saint Paul, Chris Coleman.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094