23948sdkhjf

Arbejder på trods af byggestop

Naboobservation får kommunen til at advare om politianmeldelse
For snart en måned siden påbød by- og landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune ejeren af et baghus i Kirkegårdsgade, at arbejdet med at renovere huset straks ophørte, idet det foregik uden byggetilladelse.

I går blev standsningspåbuddet fulgt op med en advarsel om politianmeldelse til ejeren, Dahl-Jensen A/S Ejendomme, såfremt der fortsat bliver arbejdet på bygningen.

Baggrunden for advarslen er en henvendelse fra naboer til baghuset, der har observeret, at der i den forgangne uge fandt håndværksarbejde sted inde i huset, hvilket er blevet dokumenteret med et filmklip, som er overdraget til kommunen.

- Vi har meddelt ejeren, at bliver påbuddet om standsning ikke overholdt, kan sagen blive overgivet til strafferetslig behandling, siger sagsbehandler arkitekt Susanne Pedersen.

Ejendomsselskabets direktør, Lars Dahl-Jensen, har ifølge sagsbehandleren reageret med en forklaring om, at der i øjeblikket finder renovering af badeværelser i forhuset sted, og at det kan være den aktivitet, naboerne har set.

En person saver træ
Den forklaring har forvaltningen fulgt op på ved at sende videoklippet til ejendomsselskabet.

- Det, vi kan se af filmklippet, er, at der er en person, der saver træ. Jeg kan ikke udelukke, at det har forbindelse til renovering af badeværelser i forhuset, men det skal vi lige have ham til at bekræfte, siger Susanne Pedersen.

Nordjyske har forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra Lars Dahl-Jensen.

Standsningspåbuddet udsprang af, at kommunen valgte at annullere en tilladelse til at bygge det tidligere værksted om til boliger, fordi skellet var placeret forkert i ansøgningen om byggetilladelse. Da byggeriet dermed kom tættere på nabogrunden, valgte kommunen samtidig at gennemføre en nabohøring.

Fristen for den er på torsdag, og Nordjyske erfarer, at der kommer en stribe indsigelser fra naboer, der blandt andet kritiserer, at de kommende naboer i baghuset får indblik i lejligheder i forhuset få meter væk, hvis den indsendte ansøgning om byggetilladelse bliver godkendt.

Over for Nordjyske har naboer i den forbindelse udtrykt bekymring for konsekvenserne af, at renoveringen af baghuset, herunder facaden mod forhuset, er gennemført.

Frygter at blive overhørt
Bekymringen handler primært om, hvorvidt der fra kommunens side bliver lyttet til indsigelserne, eller om huset bliver godkendt, som det fremstår.

Hvad angår det forhold, at renoveringen er tæt på afsluttet, siger Susanne Pedersen, at der fra forvaltningens side vil blive set på sagen med friske øjne.

- Vi ser på det på den måde, at der er tale om en helt ny ansøgning, som er suppleret med en partshøring. Vi ville ikke høre nogen, hvis de ikke havde mulighed for indflydelse, siger arkitekten.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094