23948sdkhjf

Spadestik til 225 millioner

Løgstør Boligforening klar til stor opgradering af lejligheder.
Et spadestik til 225 mio. kr.

Det var en dyr spade, formanden for Løgstør Boligforening, Bodil Svenningsen, onsdag satte i jorden. Spadestikket var nemlig startskud til et af de største anlægsarbejder i Løgstør nogensinde. Måske det største. Pris: svimlende 225 mio. kr.

Ved symbolsk at grave dybt på fællesarealet bag boligblokkerne på Norgesvej satte formanden gang i første etape af Løgstør Boligforenings planlagte opdatering af 281 lejligheder over de næste mange år.

Det er en helhedsplan, boligforeningen har sat gang i. Den skal munde ud i, at utidssvarende lejligheder bliver tidssvarende.

Første etape er 120 lejligheder i kvarteret omkring Sverigesvej og Norgesvej. De bliver til 88 lejligheder, når håndværkerne er færdige. Pris 100 mio. kr.

Herefter går håndværkere i gang på afdeling 1. Det er blandt andet Kærvang, som brændte for 15 måneder siden og kostede to mennesker livet. Renoveringen af afdeling 1 er beregnet til at koste 95 mio. kr. Her bliver 117 lejligheder til 98.

Næste afdeling, der står for tur, er afdeling 4. Her bliver 28 lejligheder til 27 efter renovering. Det er beregnet til at koste 30 mio. kr.

Sidste afdeling er afdeling 17, hvor 16 lejligheder skal ende ud med at blive til 10 lejligheder. Pris i omegnen af 10 mio. kr.

Priserne er inklusiv genhusning af beboerne under byggefasen.

Bodil Svenningsen lægger ikke skjul på, at det er en længe ventet renovering, der er sat gang i.

- Mange af lejlighederne trænger virkelig. Skal vi gøre os nogle forhåbninger om at leje dem ud, så skal de renoveres og laves up to date, siger Bodil Svenningsen, der ved spadestikket udtrykte håb om et godt forløb af den første etape, der nu er sat gang i.

- Problemer med licitationen gjorde, at arbejdet blev udskudt knap et halvt år. Men nu kan vi endelig kommet i gang, lød det glad fra formanden.

Tanken er, at der skal holdes licitation på næste etape i efteråret, så renoveringen kan gå i gang efter nytår.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079